Eddie Newton: 'Ezanı İlk Duyduğumda Ağlamıştım'

Trabzonspor’un tecrübeli hocası Eddie Newton, İslamiyet'te sorduğu bütün sorulara yanıt bulabilmesinin kendisini etkilediğini ifade etti.

17.09.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-16:10) Eddie Newton: 'Ezanı İlk Duyduğumda Ağlamıştım'

Trabzonspor dergisinin 177. sayısı için açıklamalarda bulunan Trabzonspor'un İngiliz teknik adamı Eddie Newton, Müslüman olma sürecinden bahsetti.

Eşiyle tanışmasının sonrasında İslamiyet'i seçtiğini belirten 48 yaşındaki teknik direktör, ilk ezan sesini duyduğunda ağladığını aktardı.

Kuzenlerinin de İslamiyet'i seçtiğini kaydeden Newton, yaşadıklarından şöyle bahsetti:

'EZAN SESİNİ DUYUNCA AĞLAMIŞTIM'

"Belki de beni en çok etkileyen şey kuzenimin düğününde gerçekleşti. Düğünün yapıldığı yere yakın bir mescitte ezan sesini duydum. Ezan sesini ilk duyduğumda çok duygulanmış ve ağlamıştım. Bunun sonrasında içimde bir şeyler olduğunun farkındaydım. Ancak annem ve babam Katolik olduğu için ve ailemde hiç Müslüman olmadığı için alacağım herhangi bir karar çok büyük bir karar olacaktı. Bu karar haliyle annem ve babamı da hayal kırıklığına uğratacaktı. Eşime sorular sordum, kuzenime ve çevremdekilere sorular sordum. Müslümanlık hakkında okumaya devam ettim ve beni bilgilendiren insanlara sorular sordum."

'O GÜN BUGÜN, İSLAMİYET'İ SEÇMEK İSTİYORUM DEDİM'

"Beni en çok etkileyen şeylerden bir tanesi de İslamiyet’te sorduğunuz bütün soruların cevaplarını bulabiliyorsunuz. Bir gün araba sürerken kenara çektim ve bana İslamiyet hakkında bilgiler veren arkadaşımı arayıp 'O gün bugün, İslamiyet'i seçmek istiyorum.' dedim ve ardından da Müslüman oldum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal