Eda Erdem Dündar: 'Dolu Tribünlere Karşı Oynamak İstiyoruz'

A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın coronavirüs pandemisi sebebiyle ertelenmesi ile alakalı açıklamalarda bulundu.

26.03.2020-14:59 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-14:52) Eda Erdem Dündar: 'Dolu Tribünlere Karşı Oynamak İstiyoruz'
A Milli Kadın Voleybol ekibinin kaptanı Eda Erdem Dündar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın coronavirüs salgını yüzünden seneye ertelenmesiyle alakalı olarak, "Salgın devam ederken olimpiyatların seyircisiz oynanması yerine bir sene gecikmeli, her şeyiyle bütün bir turnuva olarak oynanmasını tercih ederim." ifadelerini kullandı.

Milli ekibin ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda, basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Katılmaya hak kazandıkları olimpiyatların gelecek yıla ertelenmesini yorumlayan milli voleybol oyuncumuz, şu sözleri söyledi:

"Elbette bu salgının hiç yaşanmamasını ve olimpiyatların 2020 yılında oynanmasını isterdik. Hepimizin sağlığı söz konusu olunca böyle bir karar alınması gerekti. Salgın devam ederken olimpiyatların seyircisiz oynanması yerine bir sene gecikmeli, her şeyiyle bütün bir turnuva olarak oynanmasını tercih ederim. Bizler takım sporu yaptığımızdan dolayı turnuva zamanı oyuncu değişikliği haklarına sahibiz. Bu bir yıllık arada ligimizdeki oyuncuların olimpiyatlara katılmak adına vereceği mücadelenin ciddi bir forma savaşına yol açacağına inanıyorum. Bu da bize ciddi bir fayda sağlayacaktır."

Milli takım olarak iyi bir yükseliş yakaladıklarından bahseden Eda Erdem Dündar, "Hepimiz üzüldük biraz. Çünkü, iyi giden bir grafiğimiz vardı ve yüksek tempolu bir elemenin ardından bu turnuvayı oynamaya hak kazandık. Yükselen grafiğimizi de orada göstermek istiyorduk. Söz konusu sağlık olunca alınan bu kararın doğruluğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Bizler açılış seromonisi olsun, olimpiyat köyü olsun, her şeyiyle bütün bir olimpiyat yaşamak ve dolu tribünlere karşı oynamak istiyoruz." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal