Dünya Kupası Şampiyonu Fransa Oldu

2018 FIFA Dünya Kupası final maçında Fransa, Hırvatistan'ı 4-2 yenerek şampiyon oldu. Statta dikkat çeken Ankaragücü bayrağı ise sosyal medyada olay oldu.

15.07.2018-20:55 - (Son Güncelleme: 15.07.2018-21:04)

 

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası final mücadelesinde Hırvatistan'ı 4-2 mağlup eden Fransa dünya kupası şampiyonluğunu kazandı.

Fransa tarihinde ikinci defa Dünya Kupası'nı kazanma başarısını gösterdi. 1958 dünya kupasından beri ilk kez bir final mücadelesinde normal süresinde 6 kes fileler havalandırıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maçın 18. dakikasında Fransa 1-0 öne geçti. Fransız Griezmann'ın, Hırvatistan kalesine yaklaşık 30 metre uzaklıktan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde ters bir kafa vuruşu yapan Hırvat Mandzukic, topu kendi filelerine gönderdi.

Mücadelenin 28. dakikasında Hırvatistan karşılık vererek beraberliği yakaladı. Hırvatistan'ın kazandığı serbest vuruşta Modric'in arka direğe gönderdiği topu Vrsaljko indirdi. Penaltı noktası üzerinde defans oyuncusu Vida topu bir dokunuşla hemen arkasındaki Perisic'e bıraktı. Perisic, sağ ayağıyla topu düzeltip sol ayağıyla kaleye sert bir vuruş  yaparak beraberlik golünü attı.

Finalin 38. dakikasında Fransa, Video Yardımcı Hakem (VAR) kararı ile verilen penaltı ile tekrardan öne geçerek skoru 2-1 yaptı. Griezmann'ın kullandığı kornerde ceza sahası içinde top Perisic'in eline çarptı. Maçın hakemi Pitana VAR'a başvurdu. Kenarda penaltı anını izleyen Pitana kararını Fransa lehine verdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına gelen Griezmann, penaltıyı gole çevirdi. Ve ilk yarının skorunu belirlemiş oldu.

İKİNCİ YARI

Finalin 59. dakikasında Fransa Pogba’nın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan Fransız Mbappe ceza sahasına girdi, penaltı noktasının gerisindeki Griezmann'a pası bıraktı. Griezmann daha uygun pozisyondaki Pogba'ya pası attı. Pogba şutunu attı top defanstan geri döndü, bir kez daha topu önünde yakalayan Pogba bu kez sol ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 3-1’e getirdi.

Maçın 65. dakikasında Fransa 4. golünü bularak rahatladı. Sol kanattaki Hernandez'den pasını alan Fransız yıldız Mbappe, Hırvatistan ceza yayı üzerinde önündeki rakibine rağmen sert şut attı ve topu köşeden ağlarla buluşturdu ve farkı 3’e çıkararak skoru 4-1 yaptı.

Finalin son golü 69. dakikada Hırvatistan’dan geldi. Hırvatlar, Fransa kalecisi Lloris'in büyük hatası ile farkı 2'ye düşürdü. Umtiti'den pası alan Lloris, altı pas içinde Mandzukic'e çalım atmak istedi, Hırvat oyuncu ayağını uzattı ve topu ağlarla buluşturarak mücadelenin skorunu tayin etti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal