Dünya Kupası Final Maçı Biletleri Cep Yakıyor

Dünya Kupası final maçı bilet fiyatları belli oldu. Bilet fiyatları ilk defa olarak bin doların üzerini gördü.

13.07.2018-15:03 - (Son Güncelleme: 13.07.2018-14:51) Dünya Kupası Final Maçı Biletleri Cep Yakıyor

Dünya Kupası final karşılaşması 15 Temmuz Pazar günü Fransa-Hırvatistan arasında yapılacak. Futbolseverlerin merakla beklediği finalde iki ülke milli takımları, Rusya'nın başkenti Moskova'daki 78 bin kişilik Luzhniki Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

BİLETLERE 11 MİLYON TALEP GELDİ

2018 Dünya Kupası için satışa çıkan 3,1 milyon bilet için FIFA'ya 11 milyon tane bilet talebi olurken, fiyatlar 2014'de Brezilya'da yapılan Dünya Kupası'na oranla yüzde 11 kadar yükseldi. Birinci kategori ücretleri yüzde 13, ikinci kategori ücretleri yüzde 14 ve alt kategori ücretleri yüzde 6 kadar artış gösterdi.

BİLET FİYATLARI BİN DOLARI AŞTI

Grup karşılaşmalarını 105 dolara seyreden futbolseverler, Luzhniki Stadyumu'ndaki final için en az ücret olarak 455 dolar (2 bin 197 TL) vermek durumunda. Dev maç için birinci kategori bilet fiyatı ise bin 100 dolar (5 bin 313 TL) olarak tespit edildi. Bu oranla, 2018 Dünya Kupası bilet ücretinin bin doları geçtiği şampiyona olarak tarihe geçti.

"4 YILDA BİR GERÇEKLEŞEN DÜNYA KUPASI İÇİN BU FİYATLAR NORMAL"

KPMG Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, "Bir ay devam eden heyecanda artık sona gelindi. Tüm futbolseverlerin hayali bir Dünya Kupası finalini stadta izlemektir. Dakat endüstriyelleşen futbolda bunu elde etmek için belli bir parayı gözden çıkarmanız lazım. Dünya Kupası bilet gelirleri FIFA'nın bütçesinde çok kritik bir gelir kalemi olarak yer alıyor. Tarihe tanıklık ederek Dünya Kupası finalini yerinde seyretmek isteyenlerden bu derece yüksek bilet ücreti istenmesi dört senede bir yapılan bu organizasyon için normal karşılanabilir" dedi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal