Dünya Güreş Birliği'nden Erteleme Hakkında Açıklama

Dünya Güreş Birliği (UWW) coronavirüs salgını sebebiyle telekonferans yoluyla gerçekleştirdiği toplantıda 30 Haziran tarihine kadar yapılacak bütün uluslararası şampiyona ve turnuvaları ertelediğini duyurdu.

08.04.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-16:49) Dünya Güreş Birliği'nden Erteleme Hakkında Açıklama

2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ileri bir tarihe alınmasının sonrasında geleceği merakla beklenen olimpiyat elemeleri içinde son karar verildi. Buna göre mart ayında Macaristan’da gerçekleşmesi planlanan Avrupa ve nisan ayı bitiminde Bulgaristan’da düzenleneceği belirtilen dünya kalifikasyon elemeleri 2021 senesinde aynı yer ve aynı zamanda yapılmasına kararlaştırıldı.

Dünya Güreş Birliği (UWW) Başkanı Nenad Laloviç, "Takvimimizi IOC ve Tokyo 2020 için planlamak zorundayız. Ayrıca ev sahibi şehirler ve ilgili ulusal federasyonlarla çalışmalarımıza devam etmenin önemli olduğunu görüyoruz.

İlgili organizatörler, teknik komisyon ve spor departmanları ile görüştükten sonra, UWW olarak 30 Haziran 2020'den önce planlanan tüm uluslararası turnuva ve şampiyonaların ertelenmesi konusunda karar birliğine vardık. UWW ayrıca Ulusal Federasyonların güvenliği açısından, tüm sporcuların ve katılımcıların sağlığını korumak için ulusal etkinliklerini iptal etmelerini önerdi. 2020 takviminin geri kalanı, koronavirüs salgınının durumuna göre ayarlanacak.

UWW olağan kongresi'nin 6 Eylül'de Belgrad'daki Gençler Dünya Şampiyonası öncesinde yapılması planlanmıştır. Bu şampiyona iptal olsa bile kongrenin belirtilen yer ve tarihte yapılması kararlaştırılmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal