Doğuştan Engelli ve Protez Bacaklı Mustafa Kaya, Türkiye Şampiyonu Oldu!

Kırşehir'de yaşayan ve doğuştan engeli bulunan, bu yüzden protez bacakla hayatına devam eden 17 yaşındaki Mustafa Kaya, Türkiye şampiyonlukları elde etti..

12.07.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 12.07.2019-13:23) Doğuştan Engelli ve Protez Bacaklı Mustafa Kaya, Türkiye Şampiyonu Oldu!

Kırşehir'de yaşayan ve doğuştan engeli bulunan, bu yüzden protez bacakla hayatına devam eden 17 yaşındaki Mustafa Kaya, Türkiye şampiyonlukları elde etti..

Bedensel engelli Mustafa Kaya, arkadaşlarının olumsuz yorumlarına rağmen kendini yüzme sporuna adadı ve başarılı oldu..

Bir yandan Kırşehir Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda çalışan, diğer yandan da atletizm ve güç antrenmanları yapan Mustafa Kaya, 3 yıl gibi kısa süre içinde yapılması zor olan birçok başarıya imza attı..

Yüzme antrenörü olmamasına rağmen hırsı ve isteğiyle çalışan Mustafa Kaya, Nisan ayında Antalya'da gerçekleşen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'da 100 metre kelebek ve 100 metre sırtüstünde olmak üzere 2 derecede altın madalya kazandı. Hırslı sporcu, bunun yanında 100 metre serbest, 200 metre karışık ve 50 metre serbest klasmanında da ikinci olmayı başardı.



Mustafa Kaya şu açıklamalarda bulundu

"Bu sürede çok ciddi zorluklar ve mücadeleler yaşadım. Bu mücadelelerin sonunda Türkiye şampiyonu oldum. Arkadaşlarım 'Yapamazsın, senden olmaz' dedi. Ancak ben ciddi bir mücadele, emek ve çaba sarf ederek Türkiye şampiyonluğuna ulaştım." diye konuştu.

"Babam bir nevi antrenörüm sayılır. Üç Türkiye Şampiyonası'nda da yanımda babam vardı. Babamın maddi ve manevi tüm desteğini hep arkamda hissettim." ifadelerini kullandı.

En Büyük Hayalim Olimpiyatlara Gitmek

"Üç yılda büyük başarılara imza attım. İnşallah bir gün milli formadaki ay-yıldızı göğsümde taşıyabilirim. En büyük hayalim olimpiyatlarda ay-yıldızlı bayrağımızı sırtımda taşıyarak ülkemize büyük başarılar kazandırmak." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Spor Haberleri İçin aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal