Diyarbakırlı Kızların Futbol Sevgisi

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde eğitim gördükleri okullarda yapılan yetenek taramasında ve keşfedilen 40 lisanslı kız, Kadınlar 3. Ligi'ndeki Makam Spor'da mücadele ediyor.

18.11.2019-17:01 - (Son Güncelleme: 18.11.2019-16:49)

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde okullarında yapılan yetenek taramasında ve öğretmenleri tarafından keşfedilen kızlar, Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele eden Makam Spor'da top koşturuyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ortaklaşa hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile tespit edilen, geleceğin yüzlerce şampiyon sporcusu arasında Erganili futbola gönül veren lisanslı kızlar da yer alıyor.

Kimi kilometrelerce yol yürüyerek kimi de babası tarafından motosikletle ulaşımı sağlanarak, üç yıl önce kurulan Makam Spor bünyesinde antrenmanlara ve müsabakalara katılan 12-25 yaş arası 40 lisanslı kızın en önemli amacı bu yılı şampiyon olarak tamamlayıp, bir üst lige yükselmek.

Okullarından arta kalan zamanları Ergani Spor Kompleksinde antrenmanla geçiren kızlar, zamanla aşkla bağlandıkları futbolda hedef de büyüttü.

Profesyonel ligde ve milli takımda forma giymek isteyen kızlar Türkiye'yi futbolda en iyi şekilde temsil etmek için sıkı çalışıyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal