Deniz Çoban'dan TFF'ye Eleştiri!

Eski hakem Deniz Çoban, Türkiye Futbol Federasyonu’nu ve Merkez Hakem Kurulu’nu eleştirdi.

14.02.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-10:49) Deniz Çoban'dan TFF'ye Eleştiri!

Eski hakem Deniz Çoban, Türkiye Futbol Federasyonu’nu ve Merkez Hakem Kurulu’nu eleştirdi. Çoban, “TFF’nin kaçamak cevaplar verdiğini.” İfade etti.

TFF ‘Kural hatası yoktur!’ dedi fakat ayrıntıya girmedi. Kararı alırken hangi kural, talimat, görüşe riayet ettiklerini duyurmadı. İşin ilginç tarafı, TFF yönetiminin 15 üyesinin oylamasıyla oluşan karar, oy birliğiyle mi alındı yoksa oy çokluğuyla mı alındı, onu bile öğrenemedik.

MHK’nin görüşünü daha önceden öğrenmiştik. İtiraza konu maçların hakemlerini ertesi hafta maça atayarak, ‘Kural hatası yok!’ fikrinde olduğunu bir anlamda açıklamıştı. Belli ki TFF’ye de görüşünü bu doğrultuda iletti. Kararın alınmasında IFAB tavsiyesi olduğuyla ilgili iddialara katılmıyorum. Çünkü IFAB’ın en yetkili ağızlarından Lukas Brud, Türkiye’de bir gazeteye verdiği röportajda, federasyonla görüş alışverişinde bulunduklarını ama yazılı ya da başka bir şekilde görüş belirtmediklerini söyledi. Dahası, kural hatası ve maç tekrarı konularının ülke federasyonlarının kendi içişleri olduğunu kesin bir dille belirtti.

Gaziantep’in itirazının reddi, benim de aynı fikirde olduğum bir konu. Çünkü kural hatasından bahsedebilmek için oyunun durduruluş amacına uygun şekilde başlamaması ya da uygulamada hata olması gerekiyor. Burada oyun erken içeri giren oyuncu için durduruluyor ve hakemin o kararına uygun şekilde başlıyor. Fakat Beşiktaş maçında ciddi bir hata yapılarak hakem atışı yanlış yerden, yanlış takım için yapılıyor. TFF, “Kural hatası vardır ama maçın gidişatını etkileyen bir hata değildir, tekrar gerekmez” deseydi, bence daha çok kabul gören bir karar olurdu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal