Deniz Çoban: Penaltı Kararları Hatalı

Eski Hakem Deniz Çoban, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbinin hakem kararlarını değerlendirdi.

24.02.2020-10:43 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-10:39) Deniz Çoban: Penaltı Kararları Hatalı

Eski Hakem Deniz Çoban, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbinin hakem kararlarını değerlendirdi. 

Bu maç bir kez daha gösterdi ki maalesef ligimizde bu derbiyi yönetecek ve oyunculara kendisini kabul ettirebilecek sadece iki hakemimiz var. Biri Aydınus, diğer Çakır. Bu maçta da gördük ki kart göstererek kontrol sağlanmıyor ve sizi sahadaki oyuncular kabul etmiyor. Meler maç boyu çaldığı ve çalmadığı düdüklerle, gösterdiği ve göstermediği kartlarla maçı bir birine karıştırdı. Hakemi eleştirecek birçok pozisyon var. Gösterilmeyen sarı ve kırmızı kartları burada tek tek yazmaya kalksak yerimiz yetmez.

Oyuncular itiraz ederken neredeyse hakemi tartaklayacaklardı ama hakem tamamına tepkisiz kaldı. Fenerbahçe lehine verilen penaltıda Galatasaraylı oyuncu topa hamle yaparken çok tedbirli davranıyor. Ayaklarını dizden büküyor ve hedefinde top var. Pozisyonu devam ettirmek ve penaltı vermemek daha doğru olurdu. 68. dakikada Donk, Deniz’i düşürdü, sarı gördü. Müdahalesi sınırda ve kırmızı karta yakındı. Ancak pozisyonda farklı bir durum da var. Donk Deniz’i düşürmemiş olsa, Deniz kaleciyle karşı karşıya kalacaktı. Bu pozisyonda Donk kırmızı kart görmeliydi. Bu pozisyon bariz gol şansıydı.

Galatasaray lehine verilen penaltıda da Jailson topla oynuyor. Kayarak geliyor ve amacına ulaşıyor. Penaltı verilmemesi gerekirdi. Belhanda ve Deniz’in atıldığı pozisyon tamamen yönetim eksikliği. Böylesi gergin bir ortamda oyunculara bu fırsatı vermemek gerekir.

Sahadan çıkmış oyuncunun tekrar sahaya alınması, giren oyuncunun sahadan çıkartılması hakemin kontrolü ne kadar kaybettiğini gösterdi. Böylesi karışık pozisyonların olduğu ve kontrolün kaybolduğu maçta Ersun Yanal’ın atılması ise fazla titiz bir tutum oldu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal