Deniz Çoban: Hüseyin Göçek Kural Hatası Yaptı

Eski Hakem Deniz Çoban, kural hatası olduğunu iddia etti.

27.01.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-12:14) Deniz Çoban: Hüseyin Göçek Kural Hatası Yaptı

Eski Hakem Deniz Çoban, kural hatası olduğunu iddia etti. Çoban, Beşiktaş ile Göztepe arasında oynanan karşılaşmada maçın hakemi Hüseyin Göçek’in yanlış bir karar aldığını ifade etti.

İşte Deniz Çoban’ın o açıklamaları:

Hüseyin Göçek, dün oynanan maçta vasatı aşamadı. Kartlarda ve faullerde standardı yoktu. Beşiktaş lehine çaldığı penaltıda yanılmadı. Diğer cılız penaltı beklentilerinde de oyunu devam ettirmesi doğruydu.

Maçın 43.dakikasında ise Göçek, oyunu başlatırken değişen oyun kuralını unuttu ve eski oyun kuralını uyguladı. Böylece bir “Kural Hatası” na imza atmış oldu.

Eski Kuralda: “Hakem sakatlık için oyunu durdurduğunda, oyuna tekrar topun bulunduğu yerden yapılacak hakem atışıyla başlanır” diye yazıyordu. Yeni Kuralda: “Topa en son dokunan takımın bir oyuncusu için, topa en son dokunulduğu yerden hakem atışı yapılır.”

Pozisyonu hatırlayalım: Boyd sakatlanıyor... Bu sırada Douglas kendi ceza sahası yan çizgisinden topu orta sahaya doğru uzaklaştırıyor... Hakem de top havada iken, sakatlık gerekçesiyle maçı durduruyor. Yeni kurala göre oyun, Beşiktaş ceza sahasının yan çizgisinin hemen dışından, yapılacak hakem atışıyla başlanmalı ve top Beşiktaşlı oyunculara verilmeliydi. Rakip oyuncular da 4 metre uzakta bulunmalıydı.

Hakem ne yaptı? Maça orta sahada yaptığı hakem atışıyla başladı ve topu da Göztepeli oyunculara vererek eski kuralı uyguladı. Hemen hücuma kalkan Göztepe takımı iki pas sonra faul kazandı ve o golle Göztepe’nin galibiyet golü geldi. Bu yapılan net bir kural hatası. Ona şüphe yok!
İtiraz halinde maçın tekrarı gerekir mi?” sorusu akla geliyor. “Oyun yeniden başlarken, kurallarının yanlış uygulanması neticesinde, maçın seyrini değiştiren bir olay yaşanırsa, maç tekrarı gündeme gelir. Bir golün atılması ya da bir penaltının verilmesi “maçın seyrini değiştiren olay” kabul ediliyor.

Faul de bu değerlendirmeye dahil edilir mi, bilemiyorum. Tamamen kişisel bir değerlendirme konusu. İtiraz halinde buna karar verecek mercii de TFF Yönetim Kurulu...

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal