Demba Ba: ''Fransa'da Kadınlarla Baş Örtülü Diye Alay Ediliyor''

Beşiktaşlılığı ile tanınan Demba Ba medya mensuplarının sorularını yanıtladı..

16.07.2019-15:07 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-15:30) Demba Ba: ''Fransa'da Kadınlarla Baş Örtülü Diye Alay Ediliyor''
Basın mensuplarının sorularını samimi bir dille yanıtlayan Demba Ba röportajından satır başları..
 
Müslüman Bir Ülkede Oynadığım İçin Çok Mutluyum
 
Demba Ba: "Chelsea'den Beşiktaş'a nasıl transfer oldum diyerek, bunu soran, sorgulayan arkadaşlarım olmuştu. Ama şunu söyleyeyim; öncelikle ben bir Müslümanım ve böyle bir Müslüman ülkede oynamaktan, yaşamaktan, dinimin gereğini yerine getirmekten dolayı çok mutluyum"
 
Türkiye'de Rahatça İbadet Edebiliyorum
 
 Türkiye'de insanlar dini gereklerini yapmakta özgürler, burada zamanında camiye gidip namazımı kılabiliyorum, ibadetimi yapabiliyorum, orucumu tutabiliyorum. Eğer kadın kapanmak istiyorsa kapanabiliyor, kapanmak istemiyorsa kapanmıyor ve bu inanılmaz bir özgürlük..Türkiye bir özgürlük ülkesi, burada futbol oynamaktan mutluyum"
 
Fransa'da Kadınlar Başı Kapalı Olduğu İçin Alay Ediliyor
 
Demba Ba: "Etrafımdaki bazı futbolculara, ramazan ayında oruç tutmamalarını söyleyen kulüpler, hocalar oluyordu. Fransa'da kadınlar başı kapalı dolaştığı için insanlar tarafından alay ediliyor ya da sözlü tacize uğruyordu.. Aynı şekilde başka ülkede bir erkek dini kıyafetiyle dışarıya çıktığı zaman çok yoğun bir şekilde insanlar tarafından alay ediliyordu. Bunların hiçbiri Türkiye'de olmuyor ve tekrar ediyorum, Türkiye tamamen bir özgürlük ülkesi"
 
Müslümanlar Olarak Kenetlenirsek Bizi Kimse Yıkamaz 
 
Demba Ba: "Benim hayat amacım, futboldan çok daha fazlası. Futbol bittikten sonra da benim hayatım bir şekilde devam edecek. Batı ülkelerinde bu inancı çürütmek isteyen, İslam inancından rahatsız olanlar var. Batı ülkeleri tabii ki İslam'ın kalkmasını istiyor.. Biz Müslümanlar olarak kendi içimizde kenetlenirsek, dağılmazsak bizi kim yıkabilir ki? Kimse yıkamaz. Biz inancımızla güçlü bir şekilde kaldıkça hiçbir batı ülkesi ya da batı düşüncesi bizi yıkamaz..Bizim tesisimizin yakınında bir cami var, oradaki imam çok iyi. Çünkü her şeyi kısa kısa geçiştirmiyor. Gerçekten derinlemesine anlatıyor her şeyi. Kur'an okurken de aynı şekilde gayet bunu belirli bir zamana yayarak yapıyor, acele bir şekilde yapmıyor"
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal