Demba Ba: 'Ayasofya'da Şükür Namazı Kılmak İstiyorum'

Medipol Başakşehir ile şampiyonluğu kazanan Demba Ba, planları içerisinde Ayasofya'da namaz kılmak olduğunu belirtti.

27.07.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-13:46) Demba Ba: 'Ayasofya'da Şükür Namazı Kılmak İstiyorum'

Attığı gollerle gelen şampiyonlukta büyük paya sahip olan Demba Ba, 3 büyüklere rağmen büyük bir başarıya imza attıklarının altını çizdi.

'HAK EDİLMİŞ BİR ŞAMPİYONLUK'

İlk olarak şampiyonluk ile ilgili düşüncelerini ve hislerini ifade eden Ba, 'Bence büyük bir başarı. Birçok şeyin toplamı aslında. Baktığınız zaman şu andaki teknik ekibin bunda çok etkisi var. Ama aynı şekilde burada çalışan eski teknik ekibin de katkısı var. Çok çalışma ve çok emek karşılığında kazanılmış, hak edilmiş bir şampiyonluk.' dedi.

'EN BÜYÜK BAŞARILARIMDAN BİRİ'

Başakşehir’le kazandığı şampiyonluğun kariyerinde nasıl bir yer tuttuğuna dair ise 35 yaşındaki futbolcu, 'Bu kariyerim boyunca sağladığım en büyük başarılardan biri. Türk futbolunda büyük takımlar var; Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe. Bu tarz asırlık kulüplerin yanında küçük bir Başakşehir’in gelip onların en az 10 puan üstüne çıkıp bu şampiyonluğu kazanması kolay değildi, zordu. Bu ortamda bu şampiyonluğu kazanmak kariyerimdeki en büyük başarılardan biri.' ifadelerini kullandı.

'BABAMI KAYBEDİNCE ÇOK BÜYÜK ACI YAŞADIM'

Bundan 1.5 ay önce babası vefat eden fakat hem koronavirüs hem de şampiyonluk yarışından ötürü cenazeye katılamayan Ba, o zorlu süreci duygu dolu cümlelerle şu şekilde açıkladı: 'Zor zamanlardı açıkçası. Babasını kaybeden herkes bilir bunu. Çünkü o acı bir kere içinize oturduğu zaman kolay olmuyor. Bu benim motivasyonumu da düşüren bir şeydi. Ama her şey inanmakla başlıyor. Sonuçta hepimiz Allah’ın yarattığı insanlarız. Bu inancı taşıdığınızda bir süre sonra bu acıyı bir kenara koyuyorsunuz ve odaklanmaya başlıyorsunuz. Benim için de zor anlardı ve üzüldüm, çok büyük bir acı yaşadım.'

'PLANLARIM ARASINDA AYASOFYA'DA NAMAZ KILMAK VAR'

Beşiktaş’ta yer aldığı zamanda kazandıkları şampiyonluğun sonrasında Sultanahmet Camii’ne şükür namazı kılmaya giden Senegalli golcü, 'Başakşehir ile kazandığın şampiyonluk için ibadete yeni açılan Ayasofya’da namaz kılmak ister misin?' sorusuna, 'Evet, planlarım arasında var. Beni görmek isteyen varsa onlar da bana katılabilir.' şeklinde yanıt verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal