Danimarka Federasyonu Sonunda Krize Çare Buldu!

Danimarka Milli Takımı futbolcularının ticari haklarına ilişkin gerçekleştirilen görüşmelerin olumsuz sonuçlanması sonrası Slovakya ve Galler karşılaşmaları için futbolcu arayışına giren Danimarka Futbol Federasyonu (DBU), alt liglerden ve Futsal Milli Takımı futbolcularından alternatif bir milli takım yarattı.

05.09.2018-11:18 - (Son Güncelleme: 05.09.2018-11:27) Danimarka Federasyonu Sonunda Krize Çare Buldu!

DBU ile Futbolcular Birliği arasında milli takıma davet edilen futbolcuların ticari haklarına dair uzun zamandır süren görüşmelerden olumlu netice alınamaması üzerine kararını veren DBU, bugün Slovakya ile oynanacak hazırlık karşılaşmasına yıldız oyuncuların yerine alt liglerden ve Futsal Milli Takımı'ndan yaptığı takviyelerle çıkacak.

DBU resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, alternatif kadrodaki 23 oyuncudan 6'sı Futsal Milli Takımı'nda da forma giyerken, kadronun geri kalan kısmını ise alt liglerde mücadele eden futbolcular oluşturdu.

Öte yandan bazı oyuncuların, DBU'dan gelen davet üzerine alternatif milli kadroya katılmak için söz vermesine karşın aldıkları tehdit ve taciz telefonlarından sonra kararlarından vazgeçtiği öğrenildi.

Yaşanan durumu "kaotik" olarak değerlendiren DBU'nun, bugün Slovakya ve 9 Eylül Pazar günü de UEFA Uluslar Ligi'nde Galler ile oynanacak karşılaşmalara çıkılamaması durumunda, UEFA'dan gelecek muhtemel bir cezanın önüne geçmek adına alt liglerden futbolcularla karşılaşmalara çıkarak, ülke futbolunun geleceğini kurtarmaya çalıştığı bildirildi.

Ayrıca, kendisinin seçmediği bir milli takımı çalıştırmak istemediğini federasyona ileten Danimarka Milli Takımı Teknik Direktörü Age Hareide ve yardımcısı Jon Dahl Tomasson'un yerine ise Danimarka'nın efsane oyuncularından John 'Faxe' Jensen, iki maçlığına teknik direktörlük görevine getirildi. Jensen'in bu iki karşılaşmada yardımcılığını ise Hasse Kuhn üstlenecek.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal