Cüneyt Çakır’dan ‘VAR’ Değerlendirmesi!

Dünya Kupası’nda Türkiye’yi büyük bir başarıyla temsil eden FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası ve 2018-2019 sezonunda Türkiye’de de uygulanacak ‘VAR’ sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

16.07.2018-14:48 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-14:51)

2018 Dünya Kupası'nda ülkemizi temsil eden ve yarı final yöneten Cüneyt Çakır ve ekibi Bahattin Duran ile Tarık Ongun, Türkiye'ye döndü.

Havalimanında TRT Spor’a konuşan Cüneyt Çakır'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Gönül isterdi ki Milli Takımımız da Dünya Kupası’nda yer alsın. Ancak biz hakem ekibi olarak ülkemizi en iyi biçimde temsil ettik ve bayrağımızı dalgalandırdık. Allah’ım nasip etti, 2 Dünya Kupası gördük. Yarı finale kadar yükseldik. Bizim için değil ülkemiz adına gurur verici. Sonuçta orada, "Türk hakem" dediler bize."

Başarılı bir Dünya Kupası geçirdiklerini vurgulayan Cüneyt Çakır, "Biz hiçbir turnuvaya final yöneteceğiz diye gitmiyoruz. Turnuva öncesi de konuştuk. Tek hedefimiz, önümüzdeki maçı yönetmek. Adım adım gitmek. Biz böyle ilerledik. Atamalar bizim görevimiz değil. Biz sahada performans sergileriz. Takdir yöneticilerindir. Başarılı bir Dünya Kupası oldu. Biz de ülkemizi başarıyla temsil ettik." değerlendirmesinde bulundu.

“VAR ÖNERİR, HAKEM KARAR VERİR”

"VAR sistemi yeni bir sistem. Bu sezonun başından itibaren bizim ülkemizde de uygulanacak. Ben yararlı olacağını düşünüyorum. Adalet duygusu getireceği inancındayım. Dünya Kupası'nda bu görüldü. İnsanların bazı endişeleri vardı, hiçbiri olmadı. Pozitif bir durum sağladı. Ülkemizde de çok yararlı olacaktır. Herkesin desteğine ihtiyaç var. Başta problemler olabilir. VAR hakemler adına değil futbol adına gelmiş bir projedir. Bunun yararı hepimize olacaktır.

Sahada karar veren hakemdir. Bunu unutmayın. VAR değildir. VAR önerir, hakem karar verir. Her zaman sahanın hakimi hakemdir."

"DÜNYANIN EN İYİ İKİ YARDIMCI HAKEMİ"

"43 gündür Rusya'daydık. Çok yorulduk. Tüm ekibime teşekkür ediyorum. Onlar benim canlarım. Beraber başardık. Bu sebeple dünyanın en iyi iki yardımcı hakemi olmak yetmiyor. Çok çalışmak gerekiyor. Çok çalışıyorlar, çok yetenekliler."

Yurt dışından teklifler aldığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Çakır, şunları söyledi: "Rakam yanlış. Bilmiyorum. Teklif var mı? Bazı şeyleri siz çıkarıyor, inanıyorsunuz. Sonra da bana rakam soruyorsunuz."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal