Coronavirüsten Ölen İlk İspanyol Doktorun Kızından İtiraf!

Marta Perez, İspanya Kadınlar Basketbol 2. Ligi ekiplerinden Barakaldo'da kariyerine devam eden bir basketbol oyuncusu. İspanya'da onu gündem yapan ise coronavirüs tedavisi esnasında ölen ilk İspanyol doktor Luis Antonio Perez'in kızı olması ve itirafları...

06.04.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-16:46) Coronavirüsten Ölen İlk İspanyol Doktorun Kızından İtiraf!
İspanya'da coronavirüs sebebiyle 135.032 vaka varken 13.055 kişi yaşamını yitirdi Ülkede sağlık personellerinin de 'sinin virüse yakalandığı söyleniyor.

Ülkede coronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren ilk doktorunadı Luis Antonio Perez olarak duyuruldu.

Luis Antonio Perez'in kızı Marta Perez ise İspanya Kadınlar Basketbol 2. Ligi ekiplerinden Barakaldo'da kariyerine devam ediyor.

Marta Perez, babasının yaşadıklarını ve coronavirüsünün İspanya'da bıraktığı hasarlar konusunda itirafllarda bulundu:

"Babam, Madrid'de corona virüs vakalarına bakan ilk doktorlardandı. Gece gündüz demeden günde 12 saat çalışıyordu. İlk başta bir belirtisi yoktu. Hastaneye gidip geliyordu. 2-3 gün sonra belirtileri göstermeye başladı ve hemen karantinaya alındı.

Hastanede bir hafta boyunca bekledi. Annem ve bende de belirtiler vardı. Babama 12 gün sonra test yaptılar. Eğer testi hemen yapıp 2. günden tedaviye başlansaydı bunları konuşmuyor olacaktık.

Ortada büyük bir organizasyon eksikliği vardı. Yapılanları kabul etmem mümkün değil. Hayatlarını risk altına soktular. Sorumluluğu sürekli başkasına attılar.

Benim babam bir kahraman değil. Sadece işini çok seven, sıkı çalışan bir doktordu. İspanya'daki diğer doktorlar gibi...

Virüs taşıyanların bir çoğu belirtileri göstermiyor bile. Benim babamda kalp sorunları da vardı, 60 yıl boyunca sigara içmiş. Şimdi 60 yaş üstündekilere daha iyi tedavi uygulanıyor. Önlemleri en başta da alabilirdik."

Marta Perez, kendisinin durumunun ise iyi olduğunu belirtti...
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal