Çin'den Mesut Özil'e Büyük Terbiyesizlik

Mesut Özil'in yapmış olduğu açıklama, Çin'de büyük tepkilere yol açtı

16.12.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 16.12.2019-12:57) Çin'den Mesut Özil'e Büyük Terbiyesizlik

Premier League ekiplerinden Arsenal'da futbol oynayan Türk asıllı oyuncumuz Mesut Özil, Çin'e ilişkin bir metin paylaştı. Süper yıldız Uygur Türkleri ile ilgili tepkisi Çin’i rahatsız etti.

ÇİNLİLER, ARSENAL - MANCHESTER CİTY KARŞILAŞMASINI YAYINLAMADI

İngiltere'nin Arsenal takımında forma terleten süper yetenek Mesut Özil, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptıkları zulüm hakkında kayıtsız kalmadı. 

Yapmış olduğu açıklama hakkında tepki gösteren Çinliler'e karşı İngiliz ekibi Arsenal, "Kişisel görüşüdür" şeklinde bir duyuru yaptı.

Ancak Mesut Özil'in yapmış olduğu açıklama, Çin'de büyük tepkilere yol açtı. Devlet televizyonu da Arsenal - Manchester City karşılaşmasını yayınlamadı.


İŞTE MESUT ÖZİL'İN O AÇIKLAMALARI

"Ey Doğu Türkistan... Ümmetin kanayan yarası... Eziyetlere direnen Mücahid ve Mücahideler topluluğu... Zorla İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı tek başına mücadele veren şanlı mü'minler... Kuran'lar yakılıyor... Camiler kapatılıyor... Medreseler yasaklanıyor... Din alimleri birer birer öldürülüyor... Erkek kardeşler zorla kamplara sokuluyor... Onların yerine Çinli erkekler ailelerine yerleştiriliyor... Tüm bunlara rağmen... Ümmeti Muhammed suskun... Sesi çıkmıyor... Müslümanlar sahiplenmiyor... Bilmezler mi ki, Zulme Rıza Zulümdür... Hz. Ali ne güzel demiş: 'Zulme engel olamıyorsanız, Onu herkese duyurun!' Batı medyası ve devletlerinde dahi bu olaylar haftalardır, aylardır gündemde iken müslüman ülkeler ve medyaları nerede? Bilmezler mi ki, zulmün olduğu yuerde tarafsızlık, namussuzluktur... Bilmezler mi ki, yıllar sonra oradaki kardeşlerimizin bu acı günlere dair hatırlayacakları zalimlerin işkenceleri değil, biz müslüman kardeşlerin sessizliği olacaktır. Ya Rabbi, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize yardım eyle... Şüphesiz ki, Allah; Tuzak kuranların en hayırlısıdır."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal