Çin Futbolunda Yabancı Futbolculara Kötü Haber

Çin Futbol Federasyonu büyük bir karara imza attı. Astronomik maaşların ödendiği paranın ön planda olduğu Çin Liginde artık ödenecek en yüksek ücret 3 milyon euro.

25.12.2019-21:48 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-21:48) Çin Futbolunda  Yabancı Futbolculara Kötü Haber

Çin Futbol Federasyonu, gelecek sezonu öncesi yeni kuralları resmen belirledi. Yeni kuralların hemen sonrası, yüksek maaş alabilmek için Çin’e giden yıldız futbolcuların transferleri artık kolay değil.

Çin Futbol Federasyonu’nun belirlediği kurallara göre, maaş üst limiti yabancı futbolcular için en yüksek 3 milyon Euro, Çin asıllı futbolcular için 1.3 milyon Euro ve 21 yaşının altındaki altyapı oyuncuları için ise 38 bin Euro olarak sabitlendi. Her hangi bir kulübün belirlenen bu rakamların üzerinde maaş ödeyemeyeceği duyuruldu. Açıklanan tutar bonuslar ve vergiler kapsamında değil.

Ancak bu kural Talisca gibi şuan da ligde bulunun oyuncular için geçerli kılınmayacak. 2020 yılından sonra lige transfer olacak futbolcular için uygulanacağı belirtildi. Ayrıca bu tarihten itibaren sahada en fazla 4 yabancı futbolcu ile takımlar sahaya çıkabilecek.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal