Chelsea Efsanesi Zola: 'Sarri Döneminde Hazard ve Willian Çok Zorlanıyordu'

Chelsea'da Mauricio Sarri'nin yardımcısı olan efsane golcü Gianfranco Zola, Sarri zamanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

30.05.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-16:32) Chelsea Efsanesi Zola: 'Sarri Döneminde Hazard ve Willian Çok Zorlanıyordu'

Chelsea efsanesi eski İtalyan futbolcu Gianfranco Zola, yıldız futbolcuların Mauricio Sarri’nin idman yöntemlerinden bıktıklarını ve antrenmanlarda çok zorlandıklarını belirtti.

Sarri’nin o zaman yardımcı hocalığını yapan Zola, beIN SPORTS’a paylaştığı açıklamada özellikle Eden Hazard ve Willian’ın çok zorlandığına dikakt çekti:

"Hazard ve Willian gibi yetenekli, bir maçı tek başına almayı bilen oyuncularımız vardı ancak egzersiz tipleri antrenman şekilleri nedeniyle çok zorlanıyorlardı ancak bu yöntemler diğerleri için gerekliydi.

Dürüst olmak gerekirse yöntemler harikaydı zira sıkılmalarına rağmen sezon boyunca uyguladılar ve bu yüzdendir ki herkesin düşmeye başladığı dönemde sezonun sonuna doğru yükselişe geçtik.”

Futbolcuların devamlı tekrara dayalı idmanlardan sıkıldığını da ifade eden efsanevi yıldız buna karşın "Başlarda, oyuncular ne yapıyorsak arkasında duruyorlardı, harikaydılar. Her şeyi takip ediyorlardı ama daha sonra haftalar geçtikçe tekrarlar ve oynadığımız maçların yoğunluğu nedeniyle oyuncular yoruldu ve sıkıldılar. Ancak sıkılmak işimizin bir parçası. Bazen sıkılmanız gerekir ama sıkıldığınızda ve buna rağmen devam ettiğinizde gelişiyorsunuz" şeklinde konuştu.

Zola kendi gençliğinden de örnek gösterirken şu ifadeleri kullandı: "Hatırlıyorum; futbol oynamayı öğrenirken örneğin topa vurma çalışmasını bile günde 300-400 kez yapıyordum. Yorulduğum zamanlar da oldu ancak tekrar tekrar yapmalıydım çünkü eğer bunun hayatımın bir parçası olmasını istiyorsam, içinden geçmem gereken süreç bu olacaktı.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal