Çeyrek Final Yolunda Büyük Kapışma! Brezilya Meksika İle Kozlarını Paylaşıyor

Rusya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turu heyecanı sürüyor…

02.07.2018-11:54 - (Son Güncelleme: 02.07.2018-11:52) Çeyrek Final Yolunda Büyük Kapışma! Brezilya Meksika İle Kozlarını Paylaşıyor

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turu karşılaşmasında bugün Brezilya ile Meksika, çeyrek finale yükselmek adına kozlarını paylaşacak. İki takım arasında 68 yıl önceye dayanan rekabette bu defa kimin sevineceği heyecan ve merakla bekleniyor.

İki ekibin Samara Arena'daki mücadelesi saat 17.00'de başlayacak. Büyük bir heyecana sahne olacak karşılaşmayı TRT1 ve TRT 4K canlı yayınlayacak.

İLK RANDEVU 1950 YILINDA

Brezilya ile Meksika rekabetindeki ilk karşılaşma Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 1950 FIFA Dünya Kupası'nda oynandı.

Söz konusu mücadelede Brezilya, aynı grupta yer aldığı rakibini 4-0 mağlup etti.

3 karşılaşma sonucunda gruptan 5 puanla lider çıkan Brezilya, şampiyonanın finalinde Uruguay'a 2-1 kaybederek evindeki şampiyonada kupayı rakibine kaptırmıştı. Söz konusu Dünya Kupası Brezilya'da "Büyük felaket" olarak isimlendiriliyor.

Meksika ise o şampiyonada grubu 3 mağlubiyet ile puansız noktalamıştı.

Rekabette 41. randevu

İki ülke A milli futbol takımları, bu karşılaşmayla tarihlerindeki 41. karşılaşmaya çıkacak.

Bugüne kadar oynanan 40 karşılaşmada Brezilya'nın üstünlüğü göze çarpıyor. Güney Amerika temsilcisi, bu karşılaşmaların 23’ünden galip ayrılırken, Meksika da 10 karşılaşmada galibiyet sevinci yaşadı. İki takım arasındaki 7 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Sambacıların attığı 73 gole, Meksika 36 golle yanıt verdi.

MUHTEMEL 11’LER

Brezilya: Alisson; Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis; Casemiro, Paulinho; Willian, Philippe Coutinho, Neymar, Gabriel Jesus

Meksika: Ochoa; Layun, Ayala, Salcedo, Gallardo; Herrera, J.Dos Santos, Guardado; Vela, J. Hernandez, Lozano

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal