Cengiz Günaydın: 'Muslera ve Falcao 3. Lig’de Oynar'

Süper Lig'deki bazı takımların rezerv lig kurulması isteğine 2. ve 3. lig takımlarının isyanı büyük. 3. Lig kulübü Bayrampaşaspor'un Başkanı Cengiz Günaydın rezerv lig kurulması talebiyle alakalı açıklamalarda bulundu.

29.05.2020-13:46 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-13:44) Cengiz Günaydın: 'Muslera ve Falcao 3. Lig’de Oynar'

Süper Lig'de yer alan takımlardan bazılarının Türkiye Futbol Federasyonu'ndan rezerv lig kurulması isteğinin olmasına 2. ve 3. Lig ekiplerinden tepki gecikmedi. 18 Süper Lig takımının 12'si rezerv ligi istemezken, 6 kulüp bu ligin kurulmasını ve kulüplerinin 3. Lig'de yer almasını istiyor. Dün Riva'da gerçekleşen görüşmede bu konu da değerlenririlirken, Türkiye Futbol Federasyonu, rezerv lig ile alakalı olarak komisyon kurulması kararı aldı.

'MUSLERA, FALCAO 3. LİG'DE OYNARSA ŞAŞIRMAYACAKSINIZ'

Rezerv lig olayı ile alakalı olarak 3. Lig kulübü Bayrampaşa'nın Başkanı Cengiz Günaydın, özel açıklamalar yaptı. Bu olaya kesinlikle karşı olduklarını ifade eden Başkan Günaydın, "Süper Lig kulüplerinin geçmişte PAF takımları vardı. Sonra A2 takımları kuruldu. Daha sonra U21 takımları kuruldu. Buradaki statü yukarıdan aşağıya futbolcu vermekti. Sakatlıktan çıkan, forma şansı bulamayan oyuncular forma giyebiliyordu. Şimdi de 'Bizim birer tane ikinci takımımız olsun ve bu takımlar 3. Lig'de başlayıp, 1. Lig'e kadar yükselebilsin, sadece Süper Lig'e çıkmasın' diyorlar. Böyle olunca da 3. Lig'de 3 grup varken, grup sayısı 4'e çıkacak. 2. Lig'e yükselecek takım sayısı nasıl belli olacak? Bu durumda bir başka sıkıntı daha var. Mesela Cizrespor ile Bayrampaşa şampiyonluk için mücadele ediyor ve o hafta Fenerbahçe'nin ya da bir başka büyük takımın 3. Lig ekibinin Cizrespor ile maçı var. Üst takımdan bir futbolcu forma giydiği zaman nasıl olacak. Böyle bir durumda Galatasaray 'ın 3. Lig takımı, Yomraspor ile oynarken kalede Muslera'yı, forvette Falcao'yu görünce şaşırmayacaksınız. Bunun dışında Falcao pazar günü A takımla sahaya çıktıktan sonra, hafta içinde de rezerv takımda oynayabilecek. 3 sene sonra da 1. Lig'deki 18 takımın 7'si Süper Lig'deki takımların rezerv takımlarından oluşacak ama Süper Lig'e çıkamayacak" değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal