Can Öncü: 'Şampiyonluk Savaşını Bırakmayacağım'

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 600 cc'de yarışacak Can Öncü (16), "Şampiyonluk savaşını bırakmayacağım. İlk yarıştan itibaren şampiyonluk için oynamaya çalışacağım" diye konuştu.

24.01.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-11:56) Can Öncü: 'Şampiyonluk Savaşını Bırakmayacağım'
2018 Red Bull MotoGP Rookies Cup'ta kupayı alan, geçen sezon Moto3'te yarıştığı Valencia Grand Prix'ini kazanmayı başaran Red Bull yarışçısı Can Öncü, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) verdiği özel röportajda, 2019 senesinin kendisi açısından talihsiz geçtiğini söyledi. Kullandığı motorun yavaş olması ve köprücük kemiğinin kırılması sebebiyle 2019'da zorlandığından bahseden Can Öncü, 2020'de Supersport 600 klasmanında bulunacağını söyledi. Can Öncü, kardeşi Deniz Öncü'nün de Moto3'te şampiyonluğu gözüne kestirdiğinden bahsetti.

Kenan Sofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu'nun kendisine çok yardımcı olduğundan bahseden Can Öncü, "Kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü Toprak Razgatlıoğlu ağabeyim ve Kenan Sofuoğlu ağabeyimin eski yarıştığı ve 5 kere dünya şampiyonu olduğu yer. Toprak ağabeyim Superbike kategorisinde, ben de Supersport'ta aynı hafta sonunda yarışıyoruz. Onun için çok şanslıyım ve çok mutluyum. Yeni motorumla ilk testleri yapmıştık. Motor çok güzel, takım çok iyi, herkes beni motive etmeye çalışıyor. Şampiyonada her kategoride sporcumuz var. Bahattin Sofuoğlu, Supersport 300'de yarışacak. Ben 600'de olacağım. Toprak ağabeyim de olacak. Kardeşim Deniz, Moto3'te yarışacak. Gelecek için sabırsızlanıyorum. Bizi izlemeye devam edin" dedi.

Supersport 600 Dünya Şampiyonası'na çok hazırlandığını ve kendisini full hissettiğini belirten Can Öncü, su sözleri söyledi:

"Herkesin çok tecrübesi var ama benim hiç tecrübem yok. Ama motor inanılmaz çok hoşuma gitti. Çok çalıştım. İnşallah ilk 5'te veya ilk 10'da, bakarsınız dünya şampiyonluğu için yarışıyor olabiliriz. Şu anda bir şey söyleyemem ama ilk yarıştan sonra, üç, dört yarıştan sonra her zaman puan alabilirsek her şey olabilir. O yüzden hiçbir zaman şampiyonluk savaşını bırakmayacağım. İlk yarıştan itibaren şampiyonluk için oynamaya çalışacağım. İlk yarışta çok iyi olmasa bile diğer yarışlarda kendimi geliştirerek üst sıralara gelmeye çalışacağım."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal