Çağla Büyükakçay'ın En Büyük Hayali!

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, tenis kariyeri ile ilgili hedeflerini açıkladı.

11.05.2018-13:06 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-13:04) Çağla Büyükakçay'ın En Büyük Hayali!

Çağla Büyükakçay, profesyonel sporculuk hayatında fedakarlık yapılmadan başarı kazanılamayacağını vurgulayarak, "En büyük hedefim Grand Slam şampiyonluğu ve dünya sıralamasında ilk 50’ye girmek” şeklinde konuştu.

Bir etkinlik kapsamında öğrencilerle buluşan milli tenisçi, Çağla Büyükakçay, samimi açıklamalar yaptı. Tenisle 8 yaşında tanıştığını ve profesyonel olma yolunda pek çok zorlukla karşılaştığını vurgulayan başarılı sporcu, “Benim ilk başladığım dönemde ‘yapamazsın, çok zor’ diyenler vardı. Bizim ülkemizde çok fazla ön yargı var, beni de ailemi de vazgeçirmeye çalışanlar oldu. O dönemki şartlarda bir sporcunun, bırakın ilk 100’e girmesini ilk 200’e bile girmesi imkansızken bunu ben başardım. Pes etme noktasına geldiğim birçok an oldu fakat profesyonel sporcuysanız bu zorluklara da göğüs germeniz ve fedakarlık yapmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“GRAND SLAM KAZANMAK İSTİYORUM”

Kariyer hedeflerine de değinen Büyükakçay, bir gün kesinlikle Grand Slam kazanmak istediğini belirtti ve ekledi: “Tenise çok büyük emek verdim. Türkiye’de tenis sporunda pek çok ilk yaşadım, tenisseverlere de yaşattım. Eski başarılarımla değil de, yeni başarılar elde ederek hatırlanmak istiyorum. Hedefim ilk 50’ye girmek. İlk 100’e girmek bir rüyayken gerçeğe dönüştü, 60. sıraya kadar yükseldim. Şimdi ‘İlk 50 neden olmasın ki?’ diyorum. Kariyerimde bir Grand Slam turnuvası kazanmak en büyük dileğim.” 

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal