Burak Yılmaz, Beşiktaş'tan Neden Ayrıldı? Gidişinin Perde Arkası Ortaya Çıktı!

Kariyerini Beşiktaş'ta sonlandırmak istediğini belirten kaptan Burak Yılmaz, Fransa ekibi Lille'e transfer oldu. Peki, Burak Yılmaz kaptanı olduğu Beşiktaş’tan neden ayrıldı? İşte yaşanan olayın perde arkası...

25.07.2020-10:51 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-11:09) Burak Yılmaz, Beşiktaş'tan Neden Ayrıldı? Gidişinin Perde Arkası Ortaya Çıktı!

Beşiktaş'ta 2. Burak Yılmaz dönemi sürpriz bir şekilde sona erdi. Lille ile el sıkışan deneyimli golcü, dün Nevzat Demir Tesisleri'ne giderek idman öncesi teknik patron Sergen Yalçın, teknik kadro ve takım arkadaşlarıyla vedalaştı. Bu sezon ligde attığı 13 golle kulübünün en skorer oyuncusu olan 35 yaşındaki futbolcu, mayıs ayında kendisine yöneltilen teklifleri ileten menajerine, '2-3 sene daha oynayıp futbolu bırakmak istiyorum. Teşekkür edip geri çevir' yanıtını vermişti. Peki ardından neler yaşandı?

'ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIM, YİNE YAPARIM'

Burak, ile ilgili 'yönetimin indirim talebini kabul etmedi' dedikodularına 23 Nisan'da 'Hayatımın hiçbir döneminde hiçbir konuda para önceliğim olmadı. Hedeflerime ulaşmak için her zaman maddi konularda fedakârlıkta bulundum. Şu an tüm dünya olarak bir illet ile mücadele ederken alacak-verecek peşinde bir insan olmadığımı anlatmama gerek olmadığını düşünüyorum. Bugün de yarın da ve ne zaman gerekirse o zaman da gerek ülkem için ve gerekse Beşiktaşım için üzerime düşenin fazlasını her zaman yaptım ve yine yaparım' yanıtını vererek tavrını net olarak belirtmişti.

BURAK 'FEDA' DEDİ, 11 GÜN SONRA KARIUS AYRILDI

Burak Yılmaz’ın bu açıklamalardan yalnızca 11 gün sonra (4 Mayıs) kısa bir süre Loris Karius'un alacaklarının verilmemesi sebebiyle ayrılması kafaları karıştırdı. Alman file bekçisi ile yönetimin farklı beyanları üzerine Burak Yılmaz, olayın detayına indi. Ortaya çıkan netice ise son derece şaşırtıcıydı... Takım, yabancı futbolcularla benzer durum gerçekleşmemesi için ödeme yapmış fakat yerli futbolcuları es geçmişti. Oysa nakit akışında problem yaşayan ve ekim ayından bu zamana kadar ödeme yapamayan yönetime Burak Yılmaz 'Benim ödememi yıl sonuna kadar yaparsınız. Diğerlerini ödeyin' şeklinde takım arkadaşlarına jestte bulunmuştu.

'DIŞARIDA DA AYNI HİSLERİ YAŞAYACAĞIM'

Aradan geçen zamanda tecrübeli futbolcu hiç ödeme alamazken, Ruiz'in de tıpkı Karius gibi gitmesinin sonrasında takımın Ruiz açıklaması bardağı taşıran son damla oldu. Açıklamada 'Ruiz'e pandemi öncesi tüm ödemelerini eksiksiz şekilde yapmamıza rağmen...' ifadeleri yer alırken yalnızca koronavirüs salgını sürecindeki üç aylık alacağının olduğu aktarıldı. Bu olayın sonrasında 10 aydır para kazanamayan Burak kontratındaki özel maddeyi devreye soktu ve 1 milyon euroluk alacağından vazgeçip boşa çıktı. Vedasının sonrasında Burak, sosyal medyadan, 'Bu duyguyu hissetmek için Beşiktaş'ta oynamaya gerek yok. Dışarıda da aynı hisleri yaşayacağım' paylaşımında bulundu.

DERBİ ARDINDAN AYRILIĞIN SİNYALİ VERMİŞTİ

Fenerbahçe derbisinin ardından 'Aslında çok şey konuşmak istiyorum ama yeri değil.' şeklinde ayrılığın sinyallerini vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal