Bundesliga'nın 4 Kulübünden Müthiş Destek

Coronavirüs sebebiyle kulüpler, mali açıdan zor zamanlar yaşarken Almanya Bundesliga'da örnek olacak bir yardımlaşma hareketi gerçekleşti.

26.03.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-16:19) Bundesliga'nın 4 Kulübünden Müthiş Destek

Geçen sezon Bundesliga'yı ilk 4 basamakta bitiren Bayern Münih, Borussia Dortmund, Leipzig ve Bayer Leverkusen'in, Bundeliga 1 ve 2 kulüplerinin gereksinimleri için toplam 20 milyon Euro bağışladıkları açıklandı.

BILD'in yaptığı habere göre geçen sezonu ilk 4 sırada tamamlayan takımlar Bayern Münih, Borussia Dortmund, Leipzig ve Bayer Leverkusen'in yöneticileri, coronavirüs sebebiyle mali açıdan sorunlu günler geçiren kulüpler için bir yardımlaşma fonu adına anlaşma yaptılar.

Alman Futbol Ligi (DFL) var olan TV anlaşmasından 45 milyon Euro’luk fazladan para yaratmıştı. Bu para, ilk zamanlarda özel planlar için harcanacaktı fakat yaşanan zorlu şartlardan dolayı takımlara verilmesi daha uygun olacağı düşünüldü. Bu artı kaynaktan da geçen sezonu ilk 4 sırada sonlandıran kulüpler, neredeyse 12,5 milyon Euro kadar toplam bir pay alacaktı.

Bayern, Dortmund, Leipzig ve Leverkusen; alacakları payı 7,5 milyon Euro daha ekleyerek ihtiyacı olan Bundesliga 1 ve 2 kulüpleri için 20 milyon Euro’luk bir kaynak çıkarmaya karar verdiler.

Yapılan kaynağa hangi kulübün gerek duyduğu ve takımlar arasında nasıl pay edileceğini ise DFL seçecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal