Bundesliga Tekrardan Başlıyor!

Coronavirüs salgını sonrası Avrupa’da maçları başlatacak ilk büyük lig Bundesliga olacak. TSİ 16.30’da Borussia Dortmund- Schalke 04 derbisiyle 2 ay 8 gün sonra Almanya’da tekrardan santra yapılacak.

16.05.2020-10:06 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-10:03) Bundesliga Tekrardan Başlıyor!

RUHR DERBİSİYLE BAŞLIYOR

Avrupa’da yeni tip coronavirüs (Covid-19) krizi sonrası maçlara başlayan ilk büyük futbol ligi Bundesliga olacak. Bundesliga ve Bundesliga 2’de 36 takım bugün, yarın ve pazartesi yeşil sahaya inecek. 8 Mart’ta durdurulan Bundesliga’da tam 2 ay 8 gün sonra karşılaşmalar başlıyor. 25. haftada askıya alınan lig, bugün TSİ 16.30’da durdurulduğu yerden devam edecek. Ruhr derbisi olarak tanımlanan Borussia Dortmund- Schalke 04 karşılaşması başlangıç olacak. Tümüyle coronavirüs protokolüne bağlı kalınacak.

BÜTÜN KARŞILAŞMALAR SEYİRCİSİZ YAPILACAK

Bundesliga’da Bayern Münih 55 puanla lider durumda. B.Dortmund da 51 puanla ikinci sırada takip ediyor. 3. sırada da Leipzig 50 puanla yer alıyor, Monchengladbach 49 puanla 4. sırada bulunuyor. Kalan 9 haftada bütün karşılaşmalar seyircisiz yapılacak. Statlarda oyuncularla birlikte kişi sayısı 300’ü aşmayacak. Hakemler ve kulüpler ayda en az 4 defa coronavirüs testinden geçecek. Kulüplerde pozitif vaka olsa da salgına yakalananlar 14 günlük karantina olacak ama lig devam edecek.

HER ŞEY KURALA BAĞLANDI

Takımların karşılaşmaları, idmanları ve seyahatleri kurala tabii tutuldu. Seyahatlerde deplasman maçları için uçak ya da tren tercih edilecek kulüplerde sosyal mesafe şartları belirlendi. İki kişi yan yana seyahatte bulunamayacak. Karşılaşmalarda futbolcular sahaya sırayla çıkacak. Aynı anda çıkış tüneline giremeyecekler. Kulüp otobüslerinde koltuklar tekrardan dizayn edilecek. Yemekhaneler, spor salonları ve sağlık kuruluşları kurala uygun ve gruplar halinde kullanılacak.

OTEL İZOLASYONU

Bundesliga ve Bundesliga 2’de 36 takım 'otel izolasyonu' kuralını uyguluyor.

Bu sayede kulüp dış dünyadan tamamen izole oluyor. Takımlar otellerde kamp yapar gibi çalışıyor. Odalarda yaşayan oyuncuların her gün ateşleri ölçülüyor. Coronavirüs için açıklanan temizlik protokolleri her gün kullanılıyor. Ailelerinden de uzak kalan kulüpler, sosyal mesafe kuralına bağlı antrenman yapıyor.

Bundesliga’da bugün

16.30 Augsburg-Wolfsburg

16.30 B.Dortmund-Schalke

16.30 F.Düsseldorf-Paderborn

16.30 Hoffenheim-H.Berlin

16.30 Leipzig-Freiburg

19.30 E.Frankfurt-MGladbach

TARAFTAR YOK KARTON VAR

Avrupa’nın 5 büyük liginde başlayacak ilk lig olan Bundesliga’da enteresan bir taraftar çözümü bulundu. Taraftarsız karşılaşmalar 'karton taraftar' yoluyla telafi edilecek. Borussia Monchengladbach bu konuda öncü oldu. Şu zamana kadar 12 bin karton taraftar iç saha karşılaşmaları için stada getirildi. Ayrıca stat ekranlarından seyircilerin mesajları bulunacak, bu mesajlar ve fotoğraflar gösterilecek.

5 FUTBOLCU DEĞİŞİKLİK HAKKI

IFAB ve FIFA’nın planları sonrası coronavirüs krizi sebebiyle bu sezonluk futbolcu değişiklik hakkı 5’e yükseldi. Almanya Futbol Federasyonu dün liglerle bir toplantı gerçekleştirilerek, değişiklik hakkının 3’ten 5’e çıktığını açıklandı. Buna göre Bundesliga ve alt liglerde artık 90 dakika boyunca 5 değişim hakkı tanınacak. Kupa karşılaşmalarında uzama yapılırsa 120 dakikada hak 5+1 olacak. 90 dakikalık karşılaşmalarda maç 2 defa duracak. Kulüpler bir defada 3 değişiklik birden kullanabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal