Bülent Uygun TFF’ye Sitem Etti

Denizlispor Teknik Patronu Bülent Uygun, idman öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi ve açıklamalarda bulundu.

02.06.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-17:34) Bülent Uygun TFF’ye Sitem Etti

Denizlispor, Sivasspor maçı için çalışmalarını Haluk Ulusoy Tesisleri'nde yaptığı idmanlarla sürdürdü. Teknik adam Bülent Uygun idman öncesi basın çalışanlarıyla bir araya gelerek kendisine sorulan yanıtladı.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle dünyanın zor bir zamandan geçtiğini aktaran tecrübeli teknik adam, “Yaşadığımız Covid-19 illetinden bu yana söylemlerimiz ve duruşumuzla aynı yerdeyiz. Sonucunda gerçekten zor süreçler geçirdik. Ülke olarak da zor süreç geçirdik dünya olarak da zor süreç geçirdik ama bizim şansımız, ülkemiz bu salgınla gerek mücadelesiyle gerekse devletimizin aldığı önlemlerle birlikte en az hasarla atlatan taraf olduk. Bilim kurulumuzun Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) aldığı kararla da 12 Haziran’a ertelenen ligimiz inşallah kazasız belasız başlayacağız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Uzun zamandan beri futboldan uzak olmanın verdiği özlemle, arzuyla, istekle sahadaki yerimizi alacağız. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Allah, kaza, bela, sakatlık vermesin” ifadelerini kullandı.

'BU İŞİN EMEKÇİSİ OLAN FUTBOLCULAR VE TEKNİK DİREKTÖRLERLE MAALESEF KONUŞULMADI'

Bülent Uygun, takımların borçları sebebiyle ligin devam etmemesi durumunda birçok takımın zor bir sürece gireceğini ve kapanma durumuna gelebileceğini aktardı. TFF’nin liglerin başlaması kararına dair oyunculara ve teknik adamlara fikir sorulmamasını eleştiren teknik direktör, “Başkanlar arasında bir toplantı yapıldı, bu çok güzel. Medya ile de bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bu da çok güzel. Doktorlarla da bizim sağlık anlamında almamız gereken tedbirler konuşuldu ama antrenman bilimi yönünden veya bu işin emekçisi olan futbolcular ve teknik direktörlerle maalesef konuşulmadı. Ben size şunu söylüyorum. Yaklaşık 2011 yılında Amerika’da liglere 3 ay ara verildi anlaşmazlıklardan dolayı. Dönüşünde, 2.haftada 12 tane tendon sakatlığı, onlarca adale sakatlığı oldu. Dönelim Almanya Lig’ine. Bugüne baktığımızda Almanya’da oynanan maçlarda 4 maçtan çıkışta 6 tane adale sakatlığı oldu. Bakın ne kadar zor bir süreçten bahsediyoruz. Bir yanda hayatlarımız önemliyken bir yandan da futbolcuların sağlığını korumamız lazım. Bu konuyla ilgili önümüzdeki süreçlerde birçok takım sakatlık yaşayacaktır. Hatta antrenman periyotlaması da yaşayacaklardır. Futbolcuların üzerinde oluşan entropoyi, onlara gelecek kaygısı ve bu oluşan psikolojinin verdiği etkiyle birçok futbolcu maalesef sakatlıklar yaşayacaktır. Bu sakatlıklarda belki de futbol hayatına çok büyük tesir edecek. O yüzden bizlere ve futbolculara bu konuda en azından isteklerimiz sorulsaydı, çok daha doğru olurdu diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal