Bülent Uygun: Küme Düşme Kaldırılmalı

Süper Lig takımlarından Yukatel Denizlispor'un teknik patronu Bülent Uygun, coronavirüs salgınına alınan önlemler sebebiyle karşılaşmaların durdurulmasının devamında bu sezona özel olarak küme düşmenin olmaması gerektiğini açıkladı.

09.04.2020-12:34 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-12:31) Bülent Uygun: Küme Düşme Kaldırılmalı

Olağanüstü bir sene yaşadıklarını belirten tecrübeli teknik direktör, "Lig yeni sezonda 22 takımla oynansın. Ertesi yıl 5 takım küme düşebilir. Şampiyonun kim olmasından ziyade düşmenin olmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bülent Uygun, 20 takımlı ligin oluşturulabileceği önerisini de sundu. Uygun, "Yeni sezonda 4 takım alttan çıkarsa Süper Lig'de 22 ekip mücadele eder. Sonraki sene ise 5 takım küme düşer, 3 takım çıkar ve 20'li ligler olur. Böylece Türk sporcuların daha çok oynayarak gelişim kaydedeceği bir lige sahip oluruz. Yabancı oyuncu sayısı da kademeli olarak 10 veya 8'e düşebilir" diye belirtti. Deneyimli hoca, lige verilen arada mental idmanların yoğun olarak sürdüğünü, futbolcuların psikolojilerinin kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

SPONSORA TEŞEKKÜR ETTİ

Denizlispor, coronavirüs salgınında bütün dünya ekonomileriyle beraber futbol ekonomisinde de problem yaşanan süreçte takıma destek olan isim sponsoru Yukatel'e teşekkür mesajı paylaştı. Mesajında "Sezon öncesi yapılan anlaşma sonucu 1 milyon 200 bin Euro bedel ile isim ve forma sponsorumuz olan Yukatel GMBH, zor günlerimizde yanımızda olmaya devam ediyor. Yukatel, yaşanan ekonomik krizde kulübümüze destek amacıyla 2020-2021 sezonunda ödeyeceği sponsorluk ücretinin 100 bin Euro'sunu kulübümüze göndermiştir. Kulübümüze katkıları ve bize duydukları güven için teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal