Bülent Bora: ‘Erteleme, Kota İmkanı Oluşturur Mu Belli Değil’

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora, coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları için yeni bir kota olanağı olup olmayacağının henüz net olmadığını söyledi.

07.04.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-15:17) Bülent Bora: ‘Erteleme, Kota İmkanı Oluşturur Mu Belli Değil’

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı ileri bir tarihe alınan 2020 Tokyo Olimpiyatları için yeni bir kota şansı olup olmayacağının henüz net olmadığını açıkladı. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Bora, "Bu erteleme, yeni bir kota imkanı oluşturur mu henüz belli değil. Bekleyip göreceğiz." şeklinde konuştu.

2020 Tokyo Olimpiyatları için kotayı son anda kaçırdıklarını belirten Bora, "Binicilik bildiğiniz gibi olimpik bir spor. Üç disiplinde olimpiyatta temsil edilen bir spor dalı. Türkiye olarak 59 yıl sonra ilk defa Rio Olimpiyatları’nda kota alarak temsil edilmiştik. Bu seneki olimpiyatlar ertelendi. Orada maalesef kotamız yok. Kotayı kıl payı kaçırdık. Bin kişinin ferdi sporcu olarak yarıştığı bir yerde ilk iki sporcu kota almıştı, bizim sporcumuz üçüncü sırada kaldı ve kota alamadı." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal