'Bu Rezilliğe Bir Son Verin'

Spor yorumcusu ve yazarı Hüseyin Özkök, Türkiye Futbol Federasyonunu eleştirdi.

25.02.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-17:52) 'Bu Rezilliğe Bir Son Verin'

Spor yorumcusu ve yazarı Hüseyin Özkök, Türkiye Futbol Federasyonunu eleştirdi.

Hakemler... Başarısızlıklarda işaret parmaklarının anında üzerlerine döndüğü futbolun yalnız insanları. Mutlaka onların da hataları yetersizlikleri var. Bunu inkar etmek safdillik olur. Ama Türk futbolunda giderek önüne geçilmez bir hal alan bir durum tespitini de yapmamız gerekiyor.

Hakemler, hiç maruz kalmadıkları şekilde baskı altına alınıyor üzerlerinden adeta silindirle geçiliyor. Bu baskı artık medya, yönetici, tribün baskısını da aşarak sahaya kadar indi. Bu baskının da baş aktörleri futbolcular. Sahadaki hatta yedek kulübesindeki oyuncular özellikle de bu sezon hakemleri inanılmaz derecede baskı altına almaya başladı.

En ufak bir taç atışında bile itiraz etmek, seyirciyi tahrik edecek el-kol hareketleri yapmak, topluca hakemin üzerine yürümek, VAR kontrolü sırasında sürekli konuşarak hakemin VAR merkezi ile iletişim kurmasını güçleştirmek, kendini yere atarak veya sakatlık numarası yaparak hakemi etki altına almaya çalışmak, kısaca hakemi başarısızlığa itecek her türlü olumsuzluğa zemin hazırlamak artık futbolcuların futbol oynamaktan önce hedeflerindeki şeyler. Bunlar Süper Lig’de olanlar. Alt liglerde ve amatörlerde olanları artık sizler düşünün.

İşte bütün bunlar futbola zarar veriyor stat ve televizyonlardaki milyonlarca insanı kötü etkileyerek oyundan soğumalarına oyunun pozitif yanının ve çekiciliğinin kaybolmasına neden oluyor. Doğal olarak topun oyunda kalma süresi de giderek azalıyor.
Peki bütün bunlar olurken TFF ve MHK ne yapıyor? Sahadaki hakemini koruyor mu? Yoksa sessiz kalmayı mı tercih ediyor? Futbolcular bilinçli olarak hakemleri lime lime etmeye çalışırken, bütün bunlara karşı ne yapıyorlar? Benim bu sorulara olumlu bir cevabım yok ne yazık ki.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal