Borussia Dortmund Farka Gitti!

Almanya Bundesliga'nın 29. haftasında Borussia Dortmund, Paderborn'a misafir olduğu karşılaşmada ikinci yarıda attığı gollerle maçtan 6- 1’lik skorla galip ayrıldı.

01.06.2020-11:53 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-11:51) Borussia Dortmund Farka Gitti!

Sarı-siyahlı ekip, Bundesliga’nın 29. haftasında Benteler Arena’da düşme bölgesinde olan Paderborn’a misafir oldu.

İlk yarısı golsüz sonlanan maçta Borussia Dortmund, 54. dakikada Thorgen Hazard, 57, 74 ve 90. dakikalarda Jadon Sancho, 74. dakikada Achraf Hakimi ve 89. dakikada Marcel Schmelzer ile attığı gollerle karşılaşmadan 6- 1’lik net bir zaferle ayrıldı.

Paderborn'un tek skorunu penaltıdan 72. dakikada Uwe Hünemeier kaydetti.

SANCHO’DAN TEPKİ

Borussia Dortmund'un İngiliz futbolcusu Sancho, kaydettiği ilk golden sonra formasının altına yer alan ve üzerinde “George Floyd için adalet” yazan tişörtü kameralara doğru gösterdi ve ABD’nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis şehrinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden Floyd'u andı.

Borussia Dortmund bu zaferle, 67 puanla lider konumunda olan Bayern Münih’in sonrasında 60 puanla 2’nci basamaktaki yerinde kaldı. Paderborn ise 19 puanla 18’inci sırada düşme hattında yer alıyor.

Günün öteki maçında ise Borussia Mönchengladbach, sahasında Union Berlin’i 4-1’lik net bir skorla yendi.

Ev sahibi kulübün golleri 17. dakikada Florian Neuhaus, 41 ve 59. dakikada Marcus Thuram ve 81'inci dakikada Alassane Plea’dan geldi.

Union Berlin'in attığı tek gol ise 50. dakikada Sebastian Andersson’dan geldi.

Diğer taraftan bu maçta Borussia Mönchengladbach’ın siyahi oyuncusu Thuram, attığı golden sonra diz çökerek George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesine tepki gösterdi ve bu olayı protesto etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal