Boris Diaw Basketbol Kariyerine Son Verdi!

Fransız basketbolunun en önemli oyuncularından Boris Diaw, kariyerini noktaladığını duyurdu.

07.09.2018-14:35 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-14:32) Boris Diaw Basketbol Kariyerine Son Verdi!

Dünyaca ünlü Fransız basketbolcu Boris Diaw, 36 yaşında basket yaşantısına son verdiğini açıkladı. Diaw, eski takım arkadaşlarıyla birlikte çektiği bir video ile emeklilik kararını duyurdu.

Profesyonel kariyerine ülkesinin Pau Orthez takımında adım atan Boris Diaw, 18 yıllık kariyerinin ardından parkelere veda etti. Ünlü oyuncu, basketbola veda kararını sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile takipçilerine duyurdu.

Basketbola birlikte başladığı takım arkadaşları Tony Parker ve Ronny Turiaf ile bir araya gelen 36 yaşındaki oyuncu, "Bunu bir son olarak değil tam tersi başlangıç olarak görüyorum. Beni meşgul edecek pek çok hobim var. Bundan dolayı kendimi rahat hissediyorum." şeklinde konuştu.

2003’te NBA kariyerine Atlanta Hawks tarafından draft edilerek başlayan Diaw, 2006’da Phoenix Suns formasıyla "En çok gelişim gösteren oyuncu" ödülünü kazanmıştı. Deneyimli forvet, uzun seneler formasını giydiği San Antonio Spurs'le 2014 yılında şampiyonluğa uzanmıştı.

Fransız yıldız, 2013 yılında Avrupa Şampiyonu olan Fransa Milli Takımı'nın en önemli oyuncularından biriydi. Tecrübeli basketbolcu, NBA'de geçirdiği 14 sezonun ardından, geçtiğimiz sezon Fransız ekibi Levallois Metropolitans'ta forma giymişti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal