'Biz Zor Olimpiyat Grubundan Çıkacağız'

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Filenin Sultanları ile başarı yakalayacaklarını söyledi.

05.02.2020-11:03 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-11:02) 'Biz Zor Olimpiyat Grubundan Çıkacağız'
Filenin Sultanları’nın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki durumları için yorum yapan Mehmet Akif Üstündağ şu sözleri söyledi:

'Biz Zor Olimpiyat Grubundan Çıkacağız'

“Biz hep kürsü hesabı yaptık ve katıldığımız her organizasyonda kürsünün bir yerinde yer aldık. Hedef olimpiyattı ve anlatılması zor bir süreçten geçtik. Biz her şartı yerine getirdik, ülke olarak talip olduk. Son Avrupa Şampiyonası’nda bugüne kadar dünyada görülmemiş bir organizasyon yaptık. Bunu da ekranlarda CEV Başkanı Andre Boricic’in ‘Bugüne kadar gördüğüm en iyi organizasyondu’ sözlerinden yola çıkarsak biz olimpiyat elemesinin de ev sahipliğini yapmak istedik. Fakat akşam bize, sabah Hollanda’ya verildi. Biz olimpiyata gitmeyelim diye Hollanda’ya büyük destekler verildi, biz bunu gördük, yaşadık. Biz 20 saati 2 maç, 1 antrenman ile geçirdik. Bize böyle yapılıyorsa, bunun cevabını sahada veririz diye düşündük. Bu bizim motivasyonumuzu sağladı. Hem yarı finalde aldığımız Polonya maçı hem de finalde çok rahat bir Almanya maçı 3-0 net bir skorla. Apeldoorn şehri Ankara gibi oldu. ‘Bize her yer Ankara’ gibi bir ortam yaşadık. 7 bin taraftarın 6 bini Türk ve muhteşem bir destek. Neticede de bu takım olimpiyatlara gitti. Olimpiyata hak kazanmış 12 takım ile mücadele edeceğiz. Bizim grubumuzda Çin, ABD, Rusya, İtalya ve Arjantin var. Bu takımlar arasında grubun ne kadar zor olduğunu görüyoruz. Ama biz bu zordan yine gruptan çıkacağız ve bizim kuramızın gruptaki kadar zor olmayacağını düşünüyorum. Çapraz grupla eşleşiyoruz biliyorsunuz. İnşallah yine kürsü hesabı yapıyoruz, çalışmalar o doğrultuda. İyi bir hazırlık dönemiyle Tokyo yolunda emin adımlarla ilerleyeceğimizi düşünüyorum.”

“Erkek takımının çok daha gerilerden gelip çok daha ileriye gittiği ki dünya sıralamasına baktığımızda yerimizin yukarılara doğru gittiğini görüyoruz. Kadınlarla olimpiyat elemelerini kazandığımız gün erkek U18 takımı geçen yılın finalisti Bulgaristan ve Sırbistan’ı net skorlarla yendi ve Balkan şampiyonu oldu ve Avrupa Şampiyonası’na direkt katılma hakkı elde etti. İnanılmaz bir jenerasyon ve yapılanma geliyor. Voleybolun hem kadın hem erkekte inanılmaz bir havuzu var. Erkek takımı Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti ve altın ligde namağlup şampiyon oldu. Takımın yaş ortalaması da dünya sıralamasında 2-3 arasına giriyor. Biraz sabırla Türk voleybolunda hem erkek takımın hem kadın takımın başarılarla dolu olacağını görüyoruz.”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal