'Biz Saha Dışındaki Bu Olumsuzluklara Boyun Eğmeyeceğiz’

Bursaspor Teknik Hocası İbrahim Üzülmez, sonuna kadar zirve yarışının içinde olacaklarını ve ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

04.03.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-14:26) 'Biz Saha Dışındaki Bu Olumsuzluklara Boyun Eğmeyeceğiz’
Taraftarlardan ‘Biz saha dışındaki bu olumsuzluklara boyun eğmeyeceğiz’ seslerinin yükseldiğini fakat taraftarların aynı zamanda kendilerinden hırslı, agresif ve istekli bir futbol beklediklerini aktaran İbrahim Üzülmez şu sözleri söyledi:

“Bazen söylemlerimi cımbızla çekenler var, takıma inanmıyor diye. İbrahim Üzülmez’in en önemli hedeflerinden birisi, bir emekçi ruhu içerisinde aldığı takımı, sonuna kadar en iyi şekilde limana yanaştırmaktır. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Taraftarlarımız bize inansın, güvensin. Bize gösterdikleri destek, takdir edilmesi gereken bir destek, çok teşekkür ediyorum. Yaş ortalaması yüksek bir takımız, zaman zaman saha içerisinde acılar çekiyoruz, çekeceğiz de, şampiyonluk çok kolay olmayacak. Çetin yollardan geçiyoruz. İlk defa Adana Demirspor maçında tam kadro olmaya başlamıştık ve 67 dakikalık sürede çok önemli futbol ortaya koyarak, sahayı domine eden bir takım görüntüsündeydik ama sonrasında biraz Özer Hurmacı’nın kırmızı kartıyla birlikte son haftalarda sıkıntı yaşıyoruz. Lehimize çevireceğiz, pes etmeyeceğiz, yılmayacağız. Bursaspor şampiyonluk yaşamış bir camia, 2-3 haftalık tökezlemelerde hemen teslim olacak düşüncesi ortaya çıkmasın. Sonuna kadar bu yarışın içerisinde iddialı bir şekilde pozisyonumuzu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

“Arkadaşlar, Bursaspor camiası birlik beraberlik içerisinde olsun, ileri gelenleri de birlik beraberlik içerisinde olsun, gelin maça. Gelin Bursaspor’a sahip çıkın. Bizler bugün varız, yarın yokuz, aslolan Bursaspor’dur. Her hafta bunu anlatmaya çalışıyorum ama geldiğimizden beri onun desteği yok, o takıma güvenmiyor. Hakikaten iyi niyetli mücadele vermeye çalışıyoruz. Kardeşim, geldiğimiz takımda borçlar var, nereye gitti bu kadar para yahu? Bunları söylerken ben de üzülüyorum, belki ben de eleştirileceğim ama gelmişken şu 9 haftada herkes bu takıma sahip çıksın. Yeri gelince herkes Bursasporluyum diyor, desteğe gelince kimse yok. Burada en çok takıma sahip çıkanlar taraftarlar. Deplasmanlarda bizim yanımızdalar, iç sahada 30 bin kişi oynatıyorlar. Allah razı olsun onlardan. Ben onlara karşı mahcubiyet içerisinde olduğumu söylüyorum. Oyuncularıma da söylüyorum, bu taraftar bize iyi zamanda da kötü zamanda da sahip çıkıyor. Başka takımlarda da şehrin ileri gelenleri sahip çıkıyor ama Bursaspor’a gelince bir güvensizlik var. Şu 9 haftada herkes bu takıma sahip çıksın. Herkes bu takımın yanında olsun. Özde olsun, saf temiz duygularla takımın içerisinde olmamız gerekiyor. Bu hafta Alinur Bey (Aktaş) geldi, öncesinde gelen yok. Manevi olarak gelin destek verin. Taraftarımıza ihtiyacımız var, bizim yanımızda olsunlar. Bu süre içerisinde olumsuzlukları bir kenara bırakalım, bu takımı nasıl ileriye götürebiliriz anlayışı içerisinde bize de sahip çıksınlar”

“BB Erzurumspor maçından sonra Ümit Öztürk hocamın yanına gittim. Kaybettiğim bir maçtan sonra teşekkür ettim, sarıldık birbirimize. Kaybettiğim maçtan sonra bunu söylüyorum. Hem Altay maçının hakeminin, hem Ümraniyespor maçının hakeminin çok bariz bir şekilde Bursaspor’un maçlarında rahat olduğunu görüyoruz. Mazeretlerin arkasına sığınan biri olmadım ama bir şeyler de hissetmeye başladım. Bu sahanın içerisinde yapmamız gerekenler var, oyuncularımızın yapması gerekenler var, hakem hocalarımızın da temiz, adil, dürüstçe maç yönetmeleri gerekiyor. Bizim istediğimiz bu. Bursaspor taraftarı da bunu ister. Bu süre içerisinde her şeyimizi bir kenara bırakıp, bu takımı inançlı, coşkulu bir şekilde bu şehri başarıya ulaştırmak istiyoruz. Sadece bu bizlik değil, taraftarlık değil, herkes yanımızda olsun. Bursaspor, Bursalılarındır, herkes gelsin”

Fikstüre ve ekibin eksikliklerine yönelik gelen soruya ise Üzülmez şöyle cevap verdi: 

“Öncelikle birlikteliğe ihtiyacımız var. Bu hafta Burak Kapacak’ı kullanabilir miyiz, soru işareti, yüzde 50-50. Yarınki antrenmanda göreceğiz. Adana Demirspor maçı öncesi kendi odamda 11’i yaparken, iki dakikalık düşünce içerisinde oldum, ama bazı maçlarda yemin ediyorum 2 gün düşünüp 11 oluşturmaya çalışıyorum. Oyuncu profili, saha içerisindeki göstereceği reaksiyon, verimliliği gibi. Ama bizim bunu da bir kenara bırakıp hafta hafta bakmamız lazım. En önemli hafta ilk hafta. Bu hafta oynayacağımız İstanbulspor maçında da mevcut oyuncularımızla elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İstanbulspor çıkış içerisinde olan, bir sistem takımı. Özgüvenleri yüksek, saha içerisinde rahat oynamaya çalışan, genç ve koşan bir takım. Bizim de aynı düşünce içerisinde cevap vermemiz gerekiyor. Kolay maç olmayacaktır, zaten bu ligde kolay maç yok. Takımımıza güveniyoruz, takımımıza inanıyoruz, kendimizi de çok yüksekte görmeyelim çünkü yaş ortalaması yüksek bir takımız. Bu takımla şüphesiz yarışın içerisinde sonuna kadar olacağız. Herkes bize destek olsun, bu takımla sonuna kadar gideceğim. Bazen tökezlemeler olabilir ama işin sonunda inanan oyuncu grubu ve teknik adam, bu işi sonuna kadar götürecektir. Taraftarımız da bize inanıyor. Yağmurda çamurda, karda, en samimi ve beklenti olmaksızın destek veriyor. Mahcubiyetim onlara karşı biraz daha agresif bir takım ortaya çıkarmaktı ama istediğimiz bazen olmuyor. Her şeye rağmen onlar bizim yanımızda olsun”

“Biz hakem hatalarının arkasına sığınmıyoruz, kaybettiğim Erzurumspor maçından sonra hakemi tebrik etme iradesini gösteren bir teknik adamım” diyen Üzülmez, “Şu son 2 haftalık dilimde hakemlerin vücut dilleri bana çok iyimser gelmiyor. Saha içerisindeki tavırları hoşuma gitmediği için bundan bahsediyorum. Her hafta 3 sarı kartlı oyuncum cezalı duruma düşüyor, çok enteresan. Listeye mi bakıyorlar, onu da anlamış değilim. Dördüncü hakem de benimle uğraştı; sabırlıymışım ki kart yemedim” 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal