Bir Devir Sona Eriyor! Yıkımına Başlandı

Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yeni bir stadyum yapılması amacıyla yıkım işlemlerine başlandı.

17.07.2018-10:02 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-10:01) Bir Devir Sona Eriyor! Yıkımına Başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda mevcut yerine yapılması kararı verilen Yeni 19 Mayıs Stadı için yıkım işlemleri start aldı.

4 sene içerisinde bitirilmesi hedeflenen Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun çürük raporunun açıklanması sonrası, stadyumun yıkımı için yapılan ilk ihaleyi kazanan firma teminatı karşılayamayınca ihale iptal edilmişti. Cuma günü gerçekleşecek yeni ihale öncesinde, 19 Mayıs Stadı'nda yer alan Ankara Spor İl Müdürlüğü'ne ait demirbaşların hepsi sökülmeye başlandı. Stadyum koltukları, skorbord, demir aksamlar ve çimler sökülürken, sökülen tüm demirbaşların çevre il statlarında kullanılması kararı alındı.

1934 senesinde inşaatına başlanan ve 1936 senesinde açılan 19 Mayıs Stadı, sayısız Cumhurbaşkanı, Başbakan, hükümet ve bakana şahit oldu. Sayısız ülkenin başkent takımını misafire eden tarihi stat, Avrupa kupalarında pek çok ülke takımını konuk ederken, Süper Lig'in şampiyon takımlarından Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'u ağırladı. Lefter Küçükandonyadis gibi pek çok efsane oyuncuyu da konuk eden stat, amatör branşlarda da sayısız başarıya tanık oldu. Bokstan tenise, güreşten cimnastiğe, tekvandodan atletizme dek pek çok spora ev sahipliği yapan tesisler, olimpik sporcuların yetişmesinde de büyük pay sahibi oldu.

İtalyan mimar Paolo Vietti Violi'nin projesi olan spor tesisleri 1936 senesinde görücüye çıkmıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal