Binicilik

Binicilik nedir tarihiçesi? Binicilik sporu nedir, nasıl oynanır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

17.05.2018-18:43 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-08:42) Binicilik

Binicilik Nedir?
1) Ata binilerek gerçekleştirilen spor
2) At binme ustalığı

Mantığında yer alan doğa ve hayvan sevgisi sayesinde bir yaşam tarzı olan binicilik sporu; kişinin, dünyanın en soylu hayvanlarından biri olan at ile birbirlerini tanıyarak, etkileyerek ve sonunda tamamlayarak meydana getirdikleri uyumu, kendilerini izleyenlere en estetik açıdan sundukları bir sanat olarak açıklanabilir. Biniciliği aynı zamanda, at ve binicinin sahip oldukları kudret ve yetenekleri sanatsal bir şova dönüştürme aşaması içinde, evrensel doğrulardan azami suretle faydalanan ve devamlı kendini geliştirme uğraşı içinde olan bir bilim olarak da açıklamak doğrudur.

İnsanoğlunun hayatında tarihin ilk devirlerinden beri yerini almış olan at, tarihî serüveni içinde farklı amaçlara hizmet etmiştir. İlk insanlarla birlikte bir av hayvanı olarak beslenmek için tercih edilen at, insanların onun diğer özelliklerini fark etmesi ve bunlardan yararlanmak üzere evcilleştirmesi ile 21’nci yüzyıla dek insan ve toplum yaşamında vazgeçilmez bir faktör olarak vazife almıştır.

Gücü, hızı, heybeti ve dostluğu atı insanoğlunun ayrılmaz bir bütünü haline getirmiştir. Sahip olduğu imkân ve yetenekler incelendikçe tek tek ortaya çıkmakta ve günümüzde binicilik sporu ismi altında, birçok değişik kategoride binicisi ile beraber yeteneklerini sergileyen hayatı, bireyler ve toplumlar açısından büyük bir zevkle takip edilmektedir.

İnsanla at arasındaki arkadaşlığın sağlanmasına imkan tanıyan ve bilimsel bir sanat olarak gerçekleştirilen binicilik, bugün giderek teknikleşen günümüz insanını doğaya bağlayarak, fizik ve ruh gelişimini sağlayan en köklü sporlardan birisidir. Bu sebeple sosyal ve kültürel kalkınmaya faydası çoktur. İnsan hayatında, ata düşen ezeli görevin sonsuza dek önemini aynı seviyede koruyarak devem ettireceğine şüphe yoktur.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal