Beşiktaş'ın Muhtemel Rakibi B36 Torshavn Takımını Yakından Tanıyalım

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde muhtemel rakipleri arasında olan B36 Torshavn takımı kimdir? Gelin bu takımı daha yakından tanıyalım.

20.06.2018-17:07 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-16:58) Beşiktaş'ın Muhtemel Rakibi B36 Torshavn Takımını Yakından Tanıyalım

Avrupa macerasına bu yıl UEFA Avrupa Ligi 2. turundan başlayacak Beşiktaş'ın olası 3 rakibi netleşti. Beşiktaş, B36 Torshavn (Faroe Adaları)- St. Joseph's (Cebelitarık) mücadelesinin galibi, OFK Titograd'(Karadağ)ın eşleşmesinin sonrasında tur atlayan ekiple karşı karşıya gelecek.

B36 Torshavn'ı yakından tanıyalım...

B36 Torshavn, Faroe Adaları'nın başkenti Tórshavn ekibidir. Faroe Adalarının en eski kulübüdür.

Faroe Adalarının başkenti Torshavn'ın ekibidir. Ülkenin ilk futbol kulübüdür. Kaşılaşmalarını 5000 kişilik Gundadalur stadyumunda yapmaktadır. Ayrıca bu stadı Faroe'nin ikinci büyük takımı olan HB Torshavn ile birlikte kullanmaktadır. Kjatan Mohr'un başkanlığını yaptığı takım 36 sayısını kuruluş senesi olan 1936'dan almaktadır.

Avrupa Kupaları'nda tarihi süresince 24 karşılaşma yapan ekip yalnızca 2 kez galibiyet elde etmiştir. 17 karşılaşmada mağlup olurken 5 karşılaşmada da beraberliği bozamamışlardır. Kulüp tarihlerinde Faroe Adalarındaki başarıları haricinde önemli bir başarıları yoktur. 8 defa Faroe Adaları Premier Ligi'ni şampiyon bitiren takım 5 defa da Faroe Adaları Kupası'nı elde etti. Bu ekip UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde de Fenerbahçe ile mücadele etmiş ilk mücadelede deplasmanda 4-0 ikinci karşılaşmad da evinde 5-0 yenilerek elenmiştir.

Güncel piyasa değeri 850 bin Euro olan Torshavn karşılaşmalarını 5000 kapasiteli Gundadalur Stadı'nda yapıyor. Şu an liglerinde 14 karşılaşmada 25 puan elde ederek 4. sırada yer alıyorlar.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal