Beşiktaş'ın Efsane Kaptanı Sanlı Sarıalioğlu Haber365’e Derbiyi Değerlendirdi

Sanlı Sarıalioğlu: Derbiler Kötü Giden Sezonlarda Takımların Kurtuluş Reçetesi

21.12.2019-13:40 - (Son Güncelleme: 21.12.2019-13:29) Beşiktaş'ın Efsane Kaptanı Sanlı Sarıalioğlu Haber365’e Derbiyi Değerlendirdi

İŞTE SANLI SARIALİOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Türkiye de tahmini en zor maçlar derbilerdir hatta favori kaybeder gibi deyim vardır ama ben ona inanmıyorum favori gösterilen takım iyi bir takımdır iyi bir takımın kazanma şansı daha yüksektir.

Derbide skoru etkileyecek en büyük faktör psikolojik faktörlerdir, hangi takım kendini güçlü hisseder, sahaya çıktığında ben bu maçı kazanacağım mesajını verirse o kadar avantaj sağlar.

Derbilerin en büyük düşmanı korkudur, korkarak sahaya çıkan takımlar yenilmeye mahkumdur.

Beşiktaş ve Fenerbahçe bu sezon iyi performans gösteren takımlar değiller, futbol olarak taraftarlarını mutlu etmiyorlar.

Derbiler kötü giden sezonlarda takımlar için kurtuluş reçetesi olarak değerlendirilir, yani o kötü periyottan çıkma maçı olarak değerlendirilir ve o maça iki takımda çok değer verir.

Baktığımız zaman hangi takım daha iyi durumda dersek bence iki takım da maça favori değil, ikisi de eşit seviyede ancak Fenerbahçe’nin saha ve seyirci avantajı var.

Beşiktaş sahaya çıktığı ilk 10 dakika futbolcular kulaklarını tıkarlarsa hiçbir şekilde etkilenmezler.

Kadrolara baktığımızda ortada bir denge var Beşiktaş’ın kadrosu geçen sezonunun hemen hemen aynısı.

Yeni transferler Rebocho çok değerli bir oyuncu değil olsa da olur olmasa da olur, Nkoudou sakatlıktan yeni çıktı gibi, Elneny evet çok yararlı, faydalı bir futbolcu ancak ofansif olarak katkısı çok olmayan bir oyuncu defansif olarak müthiş işler yapıyor, Diaby’nin ne oynadığı belli değil ne zaman bir şey yapacağı belli olmayan bir futbolcu.

Beşiktaş’ın bu sezon yaptıkları transfer taraftarları çok iyi bir futbolcu aldık dediklerini göremiyorum.

DERBİNİN KADERİ HANGİ FUTBOLCULARDA

Beşiktaş tarafından derbinin kaderi Burak Yılmaz ve Adem Ljajic’e kalıyor.

Fakat Ljajic’e bu sezon çok iyi performans sergilemiyor, Burak Yılmaz sezona sakatlıklarla başladı yeni yeni toparlıyor ama yine de Beşiktaş açısından bu maçın belirleyicisi Burak Yılmaz ve Adem Ljajic.

Fenerbahçe açısından Vedat Muriç ve Emre Belezoğlu belirleyici olacaktır.

Benim derbi de vurgulamak istediğim aman gol yemeyelim mantelitesi maçı altın tepsi ile rakibe vermektir.

Beşiktaş deplasmanda olduğu için bunu yapacakmış gibi düşünüyorum ancak yok ben kazanmaya geldim derse maçta eşit söz sahibi olur ve kazanma şansı yüksek olur. Beşiktaş topa çok sahip olup ve atak yapması durumunda galip gelebilir.

EMRE BELEZOĞLU HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZ

Emre Belezoğlu bir lider olarak Fenerbahçe’de duruyor ilerlemiş yaşına rağmen çok iyi performans sergiliyor ve yürekten oynuyor, Ancak eski Emre Belezoğlu olmadığını da görüyoruz.

CÜNEYT ÇAKIR DERBİYE ETKİ EDERMİ

Benim temennim hakemler maçlara etki etmesin belirleyici olmasınlar, hakemlerin belirleyici olduğu maçlar en kötü maçlardır.

Futbolcuların çok dikkat etmesi gerekiyor takımlarını yalnız bırakmamaları gerekiyor.

Bu tür oyuncular iki takımda da var özellikle Beşiktaş’ta Caner Erkin’in çok dikkat etmesi gerekiyor kırmızı kart görmeye en yakın futbolculardan biri.

Kısacası bu derbi Beşiktaş ve Fenerbahçe açısından çok önemli kazanan 3 puandan çok moral kazanacak, ben bu yarışta varım diyebilecek taraftarına kaybeden büyük moral kaybedecek özellikle Fenerbahçe maçı kaybederse takım ve teknik heyet içerisinde bir takım problemler gündeme gelebilir.

Senelerdir alışık olduğumuz beklediğimiz derbilerden bir tanesi olacak bence iki takımda birbirinden önde değil dengeler eşit diye düşünüyorum.

SOL BEKTE CANER ERKİN Mİ REBOCHO’MU

Sol bekte Rebocho’yu oynatacaktır sol önde Caner Erkin’e şans verecektir diye düşünüyorum.

Caner Erkin’i insanlar beğenmiyor, ben beğeniyorum çok asisti var etkili oluyor.

Gökhan Gönül’ü sağ bekte çok beğeniyorum, Diaby’i çok etkili göremiyorum.

ABDULLAH AVCI MI ERSUN YANAL MI

Teknik direktörler önemli faktörler ancak bence en önemli şey futbolculardır, futbol futbolcularla sahada oynanıyor senin eğer iyi bir kadron yoksa dünyanın en iyi Antrenörü etkili olamaz.

Hakem sahada düdüğü çaldıktan sonra her şey futbolculara bağlı, Antrenörün kaderi bile futbolcuların ayaklarında.

Ama futbolcunun performansını en üst seviyelere çekecek olan hocalardır.

Abdullah Avcı ve Ersun yanal kendini kanıtlamış teknik adamlar.

LİGDE ŞAMPİYONLUK FAVORİNİZ

Beşiktaş iyi değil ancak Galatasaray ve Fenerbahçe’de kötü performans sergiliyorlar, Başakşehir’i bir parça önde görüyorum, Sivasspor’un başarısını tebrik ediyorum kısıtlı bütçelerle çok iyi işler yapıyorlar, Beşiktaşlı Rıza Çalımbay’ı tebrik ediyorum.

Şampiyon kim olur bence şuan için çok erken belli değil.

DERBİ SKORU:

Her iki takımın ürkek oynayacaklarını düşündüğüm için beraber bitecektir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal