Beşiktaş'ın Efsane Futbolcularından Süleyman Oktay Haber365’e Derbiyi Değerlendirdi

Süleyman Oktay: Beşiktaş 14. maç Sonra Kadıköy'den Galibiyetle Ayrılabilir

21.12.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 21.12.2019-12:55) Beşiktaş'ın Efsane Futbolcularından Süleyman Oktay Haber365’e Derbiyi Değerlendirdi

İŞTE SÜLEYMAN OKTAY’IN AÇIKLAMALARI:  

Deplasman derbileri hiçbir zaman kolay geçmez.

Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığımız derbiler kolay geçmemiştir

Kolay olmadığını 14 maçtır Fenerbahçe’yi Deplasmanda yenemiyoruz.

Fakat ben Pazar günü derbide Beşiktaş’ı Abddullah Avcı’nın oynattığı sistem ve futbolla daha şanslı görüyorum, umarım futbol şansı yanımızda olur.

CÜNEYT ÇAKIR’IN DERBİYE ETKİSİ OLUR MU

Hakem Cüneyt çakır umarım derbiye damga vurmaz .

Hakemlerin özellikle iyi bir maç yönetmeleri, iki takımı da 11 -11 oynatmaları görevi olduğunu bilmeleri gerekiyor, çok kolay kart çıkarmamaları gerekiyor.

Cüneyt çakırın çok dikkatli olması gerekiyor kolay kolay sarı kart ve kırmızı kart çıkarmaması lazım.

NEDEN BEŞİKTAŞ’I AVANTAJLI GÖRÜYORSUNUZ

Beşiktaş derbide avantajlı çünkü son 8 maçtır değişik bir sistem ile oynamaya başladılar daha güvenli, dikkatli, defansta kalabalık, pozisyon vermeyen, kontrollü bir futbol oynamaya başladı, bir gol atıp 3 puanı alan bir Beşiktaş görmeye başladık.

Beşiktaş bu disiplini terk ettiği karşılaşmalarda sıkıntılılar yaşadı örneğin Kasımpaşa maçında gördük 10 kişi olan takım Beşiktaş’a 2 tane gol attı nedeni defansif disiplinini bozması.

Mesela Malatayspor maçında Abdullah avcı Elneny ve Rebocho’yu oyundan aldı defansın disiplin dengesi bozuldu sonucunda Malatyspor iki gol buldu.

İşte Siyah beyazlılar Fenerbahçe maçında bu disiplininden kopmazsa ve orta sahada Elneny, Atıba’nın iyi oynamaları neticesinde ben Beşiktaş’ın kazanacağını düşünüyorum.

Fenerbahçe kendi taraftarının önünde daha baskılı daha etkili başlayacaktır, işte bu durumda Beşiktaş iyi kapanıp boşluklar vermediği takdirde kaptığı toplarla çabuk çıkan bir takım görüntüsü sağlarsa ve Ljajic, Burak yılmaz ikilisinin iyi anlaşmaları sonucunda Beşiktaş 14 maç sonra Kadıköy’den galibiyetle ayrılır diye düşünüyorum. Ancak Beşiktaş defansının bariz hatalar yapması ve hakem faktörü devreye girerse Beşiktaş’ın şansı olacağını sanmıyorum.

Fenerbahçe saha ve seyirci durumundan avantajlı fakat ben iki takımın oynadığı futbol sisteminden dolayı Beşiktaş’ı daha önde görüyorum.

BURAK YILMAZ MI VEDAT MURİÇ Mİ

Vedat Muriç büyük ihtimalle daha kalabalık içinde oynayacaktır ve sadece gelen hava toplarında hakim olmak isteyecektir, bu durumda Beşiktaş defansına ve kalecisine büyük iş düşüyor Vedat’ı 30, 40 dakika pasifize ettikleri zaman 2. yarı Fenerbahçe ve Vedat’ın etkisi, temposu düşecektir.

Ve bu nedenle Beşiktaş maçı almaya daha yakın olacak taraftır.

Beşiktaş’ın defansta kaptığı toplarla çabuk ve kontrollü çıkmaları, Burak Yılmaz’ı topla buluşturmaları lazım, bunları yapamadıkları takdirde Beşiktaş’ta pozisyonlara giremez.

Burak yılmaz boşluk alanları seven ve son vuruşları çok iyi olan bir futbolcu, sprinter bir özelliğinin olması ve tecrübesi bakımından ben Burak Yılmaz’ı 1 adım önde görüyorum.

SOL BEKTE CANER’Mİ REBOCHO’MU

Sol bekte kesinlikle Rebocho’nun oynamasını istiyorum, çok iyi çok kaliteli bir bek olmadığını görüyoruz ancak Caner Erkin’den daha iyi bek özellikleri olan bir futbolcu, Caner Erkin’i sol bek olarak asla tasvip etmiyorum. Şöyle bir şey olabilir Caner Erkin’e hiç hücuma katılma sadece bekte kal derseniz o zaman kesinlikle Caner erkin derim.

FENERBAÇE’DE EMRE BELEZOĞLU HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ

Fenerbahçe’de takımın lider oyuncusu Emre Belezoğlu, geriden aldığı topları çok iyi kullanan takımı organize eden bir futbolcu,  çok pas hatası yapmadan gerektiğinde çok iyi uzun toplar ve ara pasları ile pozisyona sokabilen bir oyuncu Emre.

Bizim orta sahamızda Atiba bu tarz işleri iyi yapıyor defanstan aldığı topları çok iyi saklayıp, oyunu iyi kuruyor ancak Atiba’nın uzun pasları yok.

FENERBAHÇE TARAFTARI BEŞİKTAŞ’A KARŞI ETKİSİ NE OLUR

Fenerbahçe kendi seyircisi önünde daha açık oynamak isteyecektir, bu durumda Beşiktaş için en önemli şey iyi bir takım savunması ile hızlı bir şekilde atağa çıkmaları ve Burak Yılmaz’ı topla çabuk buluşturmaları, neticesinde sahadan galip ayrılacak takım Beşiktaş olur.

Nkoudou’nun durumunu bilmiyorum ama sakatlıktan çıkmış son antrenmanda yer almış, teknik direktör Abdullah avcı ilk 11’de şans vereceğini düşünmüyorum ancak maçın 0 -0 gitmesi durumunda son 30-20 dakika mutlaka Nkoudou’ya şans verecektir, bence öyle bir senaryo olursa maçı koparacak adam olur.

ABDULLAH AVCI MI ERSUN YANAL MI

İki teknik adamda yanlışlar hatalar yapabiliyorlar, bunu da tecrübe eksikliği olarak görüyorum.

Çok uzun seneler ligde olmalarına rağmen bariz hatalar sergiliyorlar ama iki hocadan birini tercih etme durumunda olsam ben kendi hocamı Abdullah Avcı’yı tercih ederim.

LİGDE ŞAMPİYONLUK ADAYINIZ KİM

Beşiktaş’ın devre arasında yapacaklar 2 iyi transfer ve oynadıkları oyun sistemi, disiplinden vazgeçmemeleri durumunda şampiyon Beşiktaş olur.

Sivasspor devam edebilecek gibi görüyorum ancak ligin 2. Yarısında kadro yetersizliğinden dolayı düşebilirler.

Başakşehir şampiyonluk favorilerimden biri.

Fenerbahçe ve Galatasaray iyi durumda değiller, şuan ki görüntüye bakarak yok diyorum

DERBİ SKORU

1 -0 olsun bizim olsun diyorum.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal