Beşiktaş ve Fenerbahçe’de Forma Giymiş Efsane Forvet Oktay Derelioğlu Haber365’e Derbiyi Değerlendirdi.

Oktay Derelioğlu : Skor Tahmini Yapmak İçin Müneccin Olmanız Lazım ama Gollü bir Derbi Bekliyorum

21.12.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 21.12.2019-12:53) Beşiktaş ve Fenerbahçe’de Forma Giymiş Efsane Forvet Oktay Derelioğlu Haber365’e Derbiyi Değerlendirdi.

İŞTE OKTAY DERELİOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Beşiktaş ve Fenerbahçe son maçlarından mağlubiyetle ayrıldılar, yaralı durumdular iki takımda şampiyonluk için yarışıyorlar ancak Fenerbahçe kendi saha ve seyirci avantajını en iyi şekilde kullanmak isteyecektir.

Güzel bir mücadele olacaktır iki takım kazanmak için sahada olacak pozitif bir futbol bekliyorum. Gollü bir mücadele olacağını düşünüyorum.

DERBİ PSİKOLOJİSİ FUTBOLCULARDA NASIL HİSSEDİLİR

Derbi psikolojisi eskiden Türk futbolcusunun ağırlıklı olduğu dönemlerde vardı o zamanlar yabancı futbolcu sayısı 3 taneydi. O zaman ki olguyla şimdi ki olgu arasında dünyalar kadar fark var yurt dışından gelen futbolcular İspanya olsun Danimarka olsun o futbolcu burada ki derbiyi bilmez o havayı anlamaz ve hiçbir şekilde o duyguyu hissettiremezsin, mesala Fenerbahçe’de jaisona nasıl hissetceksin ki hissetmez Beşiktaşlı Ruiz hissetmez, o duyguyu Caner, Emre, Gökhan, kaleci Altay hissederse bu futbolcular hisseder yabancı futbolcu o duyguyu bilmez anlamaz.

BURAK YILMAZ MI – VEDAT MURİÇ Mİ

Burak yılmaz, Vedat’a göre çok daha fazlasıyla tecrübeli ve derbi maçına çıkmış önemli bir oyuncu.

Tabi ki de Vedat’ta şuan Fenerbahçeye çok katkı yapıyor. Şuan iki oyuncu da takımı için elinden gelenin en iyisini yapacaklardır ama bugün baktığınızda Vedat Muriç’in Burak Yılmaz’ın tecrübe seviyesine çok uzak, Burak Yılmaz daha çok derbi maçına çıkmış bir futbolcu.

ABDULLAH AVCI MI – ERSUN YANAL MI

İki teknik adamda son derece tecrübeli hocalar maç içerisindeki yaratılacak o inanılmaz atmosferi en iyi şekilde yaşayıp, psikolojiyi en iyi şekilde yapan, kendine pozitif şekilde aktaran iki yetenekli müthiş hocalar, hamleleri maçın kaderini değiştirecektir.

İki teknik adamında tecrübesini ve kalitesini tartışamayız bence.

BEŞİKTAŞ DEPLASMANDA TARAFTAR BASKISINDAN NASIL ETKİLENİR

Profesyonel futbolcu rakip taraftardan etkilenmemeli o seviye ye gelmiş futbolcular bu tarz psikolojiyi kaldırabilecek oyuncular tabi ki de Fenerbahçe için seyirci ve saha avantajı, Beşiktaş için dez avantajı vardır ancak çok büyük etkiler değildir.

Bu seviyelere gelmiş futbolcular zaten farklı seviyede, rakip taraftardan ürkseler, atmosferden etkilenseler o psikolojiyi kaldıramasalar zaten otomatik olarak bu seviyelere gelmeden elenirlerdi.

Atmosferi, psikolojiyi, bunları kaldıran futbolcular zaten bu seviyelerde oynuyor.

Fenerbahçe’nin sadece seyirci ve saha avantajı var ancak buda çok büyük etken değildir.

Onun dışında iki takımın kalitesi de eşit durumda. İki takımda kazanmaya yakın.

CÜNEYT ÇAKIR DERBİYE ETKİ YAPABİLİR Mİ

Hakem inşallah derbiye damgasını vurmaz, umarım hakemlik bir tartışma olmaz.

Bize var sistemi geldi ancak bizdeki var sistemi farklı bir şekilde işliyor.

Mesela Kayserispor - Rizespor karşılaşmasında hakem Fırat Aydınus’un Var’a gidip gol vermesi çok ilginç,  bizde Var yokken de tartışılıyordu Var varken de tartışılıyor değişik.

DERBBİ SKORU

Skoru tahmin edebilmek için müneccin olmanız lazım ama gollü bir derbi bekliyorum.

ŞAMPİYONLUK ADAYINIZ

Ligde şampiyon adayım Sivasspor, inşallah şampiyon olurlar.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal