Beşiktaş UEFA'ya Başvurmaya Hazırlanıyor!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kupada oynanan olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi kararının ardından Beşiktaş Kulübü UEFA'ya başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.

26.04.2018-09:50 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-09:33) Beşiktaş UEFA'ya Başvurmaya Hazırlanıyor!

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Ziraat Türkiye Kupası rövanşında Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşanan olayların ardından yarıda kalan karşılaşma hakkında verdiği karar sonrası siyah beyazlı kulübün alacağı karar merakla bekleniyor.

Beşiktaş yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonunun olaylı derbiye ilişkin, karşılaşmanın kaldığı yerden seyircisiz oynanması kararının ardından konuyu UEFA’ya taşıma kararı aldı.

Siyah beyazlı idareciler UEFA'nın Hukuk Kurulu ile temasa geçti. Beşiktaş yönetimi, verilen karara geçmişte yaşanan olayları emsal göstererek itirazda bulunmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda UEFA'nın Hukuk Kurulu ile dirsek temasında bulunan yönetici Berk Hacıgüzeller, Sırbistan- Arnavutluk karşılaşması üzerinde çalışıyor. Hacıgüzeller'in bu olay dışında yeni verisiyse 2015 yılında oynanan Blackpool-Huddersfield Town karşılaşması oldu.

O karşılaşmada Blackpool taraftarı kulüp başkanını protesto etmek amacıyla sahaya girmiş ve karşılaşma iptal edilmişti. Futbolculara herhangi bir müdahale olmaması sebebiyle Blackpool yönetimi  maçın 48'nci dakikasında tatil edilen karşılaşmanın tekrar oynanmasını talep etmişti.

İngiltere Futbol Federasyonu ise FIFA kuralları gereğince; "Hakem müsabakanın ihlal edilmesi veya herhangi bir dış müdahale nedeniyle maçı kendi takdirine bağlı olarak terk etme yetkisine sahiptir" maddesini uygulayarak maçın hakemini haklı bulmuş, karşılaşmayı tekrar oynatmamış ve Blackpool takımı küme düşmüştü.

TFF KARARININ ARDINDAN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Beşiktaş yönetimi TFF’nin olaylı derbiye ilişkin kararının ardından Vodafone Park'ta bugün saat 15.00'te bir istişare toplantısı düzenleyecek. Toplantının ardından siyah beyazlı ekibin yönetim kurulu da bir toplantı gerçekleştirecek ve alınan karar Beşiktaş'ın resmi sitesinden paylaşılacak.

Siyah beyazlıların divan kurulu başkanlığı, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmanın tatil edilmesi sonrası divan üyelerini olağanüstü istişare toplantısına çağırmıştı.

MAÇA ÇIKIP ÇIKMAMA KONUSU GÖRÜŞÜLECEK

Gerçekleşecek toplantıda TFF'nin karşılaşmanın kaldığı yerden devam edilmesi yönündeki kararının sonrasında maça çıkıp çıkmama konusu da ele alınacak.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal