Beşiktaş Krizi Fırsata Çevirebilecek mi?

Spor yazarı ve yorumcusu Cem Dizdar, Beşiktaş’ın gündemini değerlendirdi.

25.01.2020-10:50 - (Son Güncelleme: 25.01.2020-11:00) Beşiktaş Krizi Fırsata Çevirebilecek mi?

Spor yazarı ve yorumcusu Cem Dizdar, Beşiktaş’ın gündemini değerlendirdi. Dizdar, Beşiktaş adına işlerin pek iyi gitmediğini dile getirdi.

İşte o açıklamalar:

Bu sonda Abdullah Avcı’nın kararlarının da etkisi var. Bazı radikal kararlarda ısrar etmesi gerekirdi ancak o da “tecrübe”ye takılı kaldığı için oyun yapısını istediği yönde değiştiremedi.

Ülke futbolunun ekonomik çöküşü yapının tüm parçalarına sirayet etmiş görünüyor. En çok şampiyon olmuş dört takımın yakın zamanda yaşadığı birbirine benzer krizler tam da bu durumun sonucu. Beşiktaş’ın Abdullah Avcı’nın görevine son vermesi de geçmişten kalan bildik bir yöntem. çünkü, en kolay gözden çıkarılabilen sözleşme her daim teknik direktörün ki olmuştur.

Yöneticiler sorunu incelikli analiz edemediğinden meseleyi doğru kavrayamıyorlar. Futbol takımının sorunu direktörde değil eski anlayışı bir türlü değiştirmeyen ve değiştiremeyecek görülen bazı “vazgeçilemez” oyuncularda. Onlarla devam edildiği sürece “eski oyun”a mahkum kalınıyor ve kalınacaktır. Canlı örnek Trabzonspor’un Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz tasarrufundan sonra yaşadıkları. Onca genç oyuncu, kazanan bir ekonomik yapının inşaası ve tam olmasa da zaman zaman ilham veren oyunlar. Elbette bu sonda Abdullah Avcı’nın kararlarının da etkisi var. Bazı radikal kararlarda ısrar etmesi gerekirdi ancak o da “tecrübe”ye takılı kaldığı için oyun yapısını istediği yönde değiştiremedi.

Şimdi yanıtı aranması gereken soru şu; “Beşiktaş bu krizi fırsata çevirmenin yolunu bulabilecek mi?” Sözleşme yapılacak yeni teknik adam da aynı oyuncu grubunda ısrar ederse bir kaç maç işler düzene girer gibi olsa bile korkarım benzeri durumları yaşamak kaçınılmaz olacak. Beşiktaş süratle, maç kayıplarını göze alarak gençleştirilmiş kadroyu kurmanın yollarını bulmalı. Böylece... Hemen değilse bile bir iki yıl içinde taraftarını yeniden tribüne kazanıp, bütçesini yoluna koyup, Trabzon ve Sivas gibi futbolun doğru hikayesini yazabilir...

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal