Bengisu Avcı’dan Manş Denizi’nde Rekor!

Ege Üniversitesi Antrenörlük Bölümü’nde okuyan 22 yaşındaki Bengisu Avcı, dünyanın en zorlu parkurlarından biri olan İngiltere ve Fransa’yı ayıran Manş Denizi'nde 34 km'lik mesafeyi 11 saat 29 dakikalık derecesiyle yüzerek, "Manş'ı en hızlı geçen Türk kadını" oldu.

15.08.2018-10:45 - (Son Güncelleme: 15.08.2018-10:41) Bengisu Avcı’dan Manş Denizi’nde Rekor!

Ege Üniversitesi Antrenörlük Bölümü öğrencisi olan Bengisu Avcı, dünyanın en zor parkurlarından biri olarak kabul edilen İngiltere ve Fransa’yı ayıran Manş Denizi'nde 34 km'lik mesafeyi 11 saat 29 dakikada yüzerek, "Manş'ı en hızlı geçen Türk kadını" unvanının sahibi oldu.

Henüz 6 yaşındayken yüzme sporuna başlayan Bengisu Avcı, ailesinin de desteği sonucu 22 yaşında büyük bir başarının mimarı oldu.

İngiltere ve Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni yüzerek geçmeyi hedefleyen Bengisu, yoğun bir hazırlık dönemi sonrası İngiltere'ye gitti. İngiliz kıyılarından denize giren Bengisu, 34 km'lik mesafeyi 11 saat 29 dakikada yüzerek Fransa kıyılarına ulaşmayı başardı.

Genç sporcu, bu derecesiyle 'Manş'ı en hızlı geçen Türk kadını' unvanını alarak, ailesine, okuluna ve ülkesine büyük bir gurur kaynağı oldu. Fransa kıyılarında Türk Bayrağı'nı dalgalandıran Bengisu Avcı, aynı zamanda solo olarak Manş Denizi'ni geçmeyi başaran 3. Türk kadını olarak tarihe geçti.



Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal