Belhanda’ya Büyük Ceza Yolda!

Galatasaray’ın Trabzonspor deplasmanında gördüğü kırmızı kartla camianın ve taraftarların büyük tepkisini çeken Younes Belhanda’ya sarı kırmızılı yönetimin çok ağır bir ceza vereceği öğrenildi.

03.09.2018-13:38 - (Son Güncelleme: 03.09.2018-14:25) Belhanda’ya Büyük Ceza Yolda!

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında oynanan Trabzonspor karşılaşmasında Yusuf Yazıcı’ya yaptığı hareketin ardından kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakan Belhanda’ya yönetim çok ağır bir ceza vermeyi planlıyor.

Sarı kırmızılı yönetim, PFDK’nın Faslı oyuncuya vereceği karara göre para cezasının miktarını belirleyecek. Galatasaray’dan aylık 335 bin euro kazanan Belhanda’nın kaçırdığı süre, kazancından düşülecek. Belhanda’nın en az 2 karşılaşmadan men cezası alması beklenirken bunun karşılığının 165 bin euro olması tahmin ediliyor.

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, 28 yaşındaki Faslı oyuncunun sorumsuzca takımı yalnız bırakmasını kabul edemezken, yıldız futbolcuya da ağır para cezası verilecek. Galatasaray yönetimi, cezanın derecesini Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) futbolcuya vereceği cezaya göre belirleyecek.

Futbol disiplin talimatı doğrultusunda, oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan oyunculara 2-4, şiddetli harekette bulunan oyunculara ise 3-6 karşılaşma arasında men cezası verileceği göz önünde bulundurulduğunda Belhanda’ya yaklaşık 165 bin ile 500 bin euro arasında bir ceza verilebileceği gelen haberler arasında…

Sarı kırmızılı ekipten yıllık net olarak 3 milyon 350 bin euro ücret alan Belhanda’nın maaşı 10 aya bölünüyor. Faslı oyuncunun bir aylık kazancının maç başına düşen karşılığı da ceza miktarında belirleyici olacak. Çünkü sarı kırmızılı ekibin ceza yönetmeliğinde, oyuncunun aylık kazancı ve takımdan ayrı kalacağı maç sayısı dikkate alınarak ceza yaptırımı uygulanıyor.

YALNIZCA PARA CEZASI DEĞİL…

Ayrıca Younes Belhanda’ya yaptırımlar yalnız maddi konuda olmayacak. Teknik direktör Fatih Terim de bu hareketinin ardından Belhanda’nın üzerini çizdi. Faslı oyuncu zorunlu olmadıkça ilk 11’de forma giymeyecek.

Öte yandan Belhanda ile ilgili ara transfer döneminde de radikal kararlar alınabileceği belirtiliyor. Transfer döneminde Fatih Terim, 28 yaşındaki futbolcu için “Satılabilir” raporu vermişti.

Milliyet

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal