B.B. Erzurumspor’dan VAR Açıklaması

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden BB Erzurumspor, dün oynanan ve 1-0 kaybedilen Rizespor maçı sonrası resmi siteden açıklama yapıldı.

04.02.2019-17:30 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-17:27) B.B. Erzurumspor’dan VAR Açıklaması

B.B. Erzurumspor, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında 1-0 mağlup oldukları Rizespor maçının hakemine tepki gösterdi.

B.B. Erzurumspor’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Süper Lig'in 20. haftasında Çaykur Rizespor'a 1-0 mağlup olduk. Bu skor rakibin oynayarak hak ettiği değil, hakemin hatalarının sonucudur. Müsabakanın başından sonuna kadar tüm takdir haklarını rakipten yanan kullanan, attığımız golü Video Hakem Uygulaması (VAR) kararıyla faul kararı vererek iptal eden, sahada oyuncularımızın tüm emeğini sahaya gömen bir orta hakem vardı.” ifadeleri kullanıldı.

B.B Erzurumspor’un yaptığı açıklamanın devamında ise;

“41. dakikada attığımız golü iptal eden ve faul kararı verdikten sonra oyunun başlangıcı 45. dakikayı gösteriyordu. Sadece bu pozisyonda 4 dakika uzatması, üstelik sakatlık ve oyuncu değişiklikleri gibi uzatmanın daha da artacağı etkenler varken ilk yarının sonuna sadece 2 dakika ilave etti. Yine ikinci yarıda skandal bir ofsayt kararı verdi. VAR protokolü gereği pozisyonu devam ettirip sonra VAR aracılığıyla tekrar izlemesi ve karar vermesi gereken bir pozisyonumuzu ofsayt kararıyla sonlandırdı. Maçın son dakikalarında Egemen Korkmaz'a yapılan hareketi VAR sistemine danışmadan geçiştirdi.” İfadeleri kullanıldı.

Mavi beyazlı ekipten yapılan açıklamada daha önceden oynanan Kasımpaşa, Konyaspor ve Akhisarspor maçlarında da hakem hatlarına maruz kalındığı vurgulandı.

B.B.  Erzurumspor Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında topladığı 17 puanla 17, sırada bulunuyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal