Bakan Bak Anıtkabir’i Ziyaret Etti!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

19.05.2018-12:08 - (Son Güncelleme: 19.05.2018-12:05) Bakan Bak Anıtkabir’i Ziyaret Etti!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 81 şehir ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen temsilci gençler, sporcular, öğrenciler, halk oyunları ekipleri ve bakanlık çalışanlarından oluşan heyetle beraber 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Anıtkabir’de gerçekleşen törene katıldı.

Saat 09.00'da Aslanlı Yol'da yürüyüşe geçen heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Buradaki tören sonrasında Osman Aşkın Bak, Misak-ı Milli Kulesi'nde yer alan Anıtkabir Özel defterini imzaladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, defterde şu ifadeleri kullandı:

"Aziz Atatürk

19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığınız istiklal mücadelesi, Türk tarihinin en büyük dönüm noktalarından biri olmuştur.

O gün Samsun'da yaktığınız istiklal meşalesi aziz milletimizin gönlünde hala ilk günkü aşkla yanmaya devam etmektedir. Dün düşman işgalinden kurtulurken, vatan müdafaasına koşan gençlerin yerini bugün aynı ruhla onların izinden giden istiklal sevdalısı gençler almıştır.

Türkiye'yi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma davasında mücadeleye ve çalışmaya gençlerimizle omuz omuza devam ediyoruz.

Gençlere armağanınız olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle başta zat-ı aliniz olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

Ruhunuz şad olsun."

Bakan Bak, defteri imzaladıktan sonra 81 şehir ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen temsilci gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Bak ayrıca, bayram sebebiyle Anıtkabir'de bulunan gençlerle kısa süre sohbet etti. Gençlerin bayramını tebrik eden Osman Aşkın Bak, törenin bitmesinin ardından Anıtkabir'den ayrıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal