Aziz Yıldırım: Şenol Güneş Tiyatro Oynamıştır

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında çıkan olaylara ilişkin Ülker Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

24.04.2018-14:56 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-15:49) Aziz Yıldırım: Şenol Güneş Tiyatro Oynamıştır
Fenerbahçe’de başkan Aziz Yıldırım asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı konuk ettiği ve yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen karşılaşma hakkında konuştu. 

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“ŞENOL GÜNEŞ TİYATRO OYNADI”

“1995-96 yılıydı. Trabzon'da Baric'in sırtına bir taş geldi ve yere düştü. Fenerbahçe sahadan ayrıldı ve soyunma odasına gitti. O dönem Haluk Ulusoy, vuruldu mu dedi ve biz men edildik. 2 yıl ceza aldık, sonra 1 yıla düştü. Şenol Güneş ile ilgili; Bariç'e o gün Türk medyası her türlü suçlamayı yaptı. Perşembe günü oynanan Beşiktaş maçından sonra da bazı basın organlarında Şenol Güneş'in yaptığının yanlış olduğu söylendi. Sonra da Şenol Güneş herkesi suçlayan açıklamalar yaptı. Şenol Güneş'e olunca kimse konuşamayacak bize olunca herkes saldıracak. Şenol Güneş burada tiyatro oynadı. Şenol Güneş'in, bu maçın oynanması için tutum sergilemesini beklerdik. Ondan sonra istediği gibi konuşabilir ve haklı olurdu. Ancak siz tiyatro oynayacaksınız, dikiş atılmış gibi davranacaksınız... Bu tartışmalara gerek yoktu. Beşiktaş, ikinci yarı provoke etmeye çalıştı.

“BİZE BURADA ATILANDAN DAHA FAZLASI ATILIYOR”

Denizlispor maçı 16 dakika uzatıldı. 20 defa maç durdu, şampiyonluğu kaçırdık. O gün maçın durdurulması ve bizim lehimize karar verilmesi gerekmez miydi? Trabzon'da otobüs kurşunlandı, soruşturma devam ediyor. Faili bizim açımızdan belli. Aydınlanması için Türk kamuoyu ne yaptı? Neden basın sahiplenmiyor, çünkü Fenerbahçe... Beşiktaş maçı oynanırken devre arasında Hasan Çetinkaya'yı aradım git hakemle konuş dedim. Hakem dirayetli olsun dedim. Bunları hakemlere iletti, birinin kafasına bir şey gelirse maçı tatil ederim demiş. Kasıtlı gelmiş o zaman maça... Biz gittiğimizde buradan atılandan daha fazlası atılmıyor mu? Polis kalkanları kaldırıyor tedbir alıyorsunuz. Bugüne kadar kurallar uygulandı mı, ancak Fenerbahçe olunca milat olsun. Ben bu haberi gönderdiğim halde neden emniyete kenarda durun, kornerler rahat atılsın demiyorsun? Emniyete de haber gönderdim, hakem talimatıyla yapabiliriz denmiş. Ertuğrul'un kafasına Trabzonspor - Sivasspor maçında madde geldi, neden tatil etmedin? Bütün hakemlerin kendi aralarında yaptığı telsiz görüşmeleri dinlensin. Beşiktaşlı oyuncular içeri girdikten sonra tatil ediliyor. Bariç'in döneminde Fenerbahçe hangi cezayı çektiyse Beşiktaş da onu çekmelidir.

“KUMPAS DEVAM EDİYOR”

Sahayı terk eden hükmen mağlup olur. Kimseyi tehdit etmiyoruz. Her şeye saygılıyız ama TFF'nin kurullarının da bize saygı göstermek için doğru kararı vermesini bekliyoruz. Bu camia iyice sıkışmış demektir. Bu durum sonunda hepimizi rahatsız eder. Kumpas devam ediyor. FETÖ örgütü, 24 Haziran seçimlerinden dolayı her mahalde yeni olaylar yapabilir. Bu ülke hepimizin. Hepimizin stadyumlarda küfür edilmesi gibi olayların olmaması için el birliğiyle çalışmalıyız. Zarar Türkiye'nindir.

“MASADA ALINAN SKORA DEĞİL SAHADA ALINAN SONUCA SAYGILIYIZ”

Masada alınan skora değil, sahada alınan sonuca saygılıyız. Yarım kalan kısmının oynanmasını Aykut Hoca ve Şekip Bey arzuluyor. Ben de kurallar gereği hükmen kazanmamız gerekiyor diyorum. Koltuk atıldı deniyor, o peruktur. Çakmak ve madeni para atılmıştır. Bunun dışında söylenenler yanlıştır.”

MEHMET TOPAL ÖRNEĞİ

Yıllar önce İBB ile Diyarbakırspor burada maç yaptı. Çıkan olaylardan sonra Diyarbakır'ın küme düşmesi gerekiyordu. Puan hesaplaması yapıldığında şampiyon olmamız gerekiyordu. Memleket meselesi dedik, hayır dedik. İlk yarıda hakemin kafasına madde geldi. Bizim oyuncular onu kaldırdı. Çıksak hükmen kazanacaktık. Biz böyle şeylere tenezzül etmeyiz. Beşiktaş maçında Mehmet Topal'ın başına madde geldi, devam etmese etmez miydi? Aklında başka bir şey olsa devam etmezdi. Şenol Güneş'ten de bunu beklerdik.

“GÜNEŞ’E ZİYARETE GİDECEKTİK OLAY ÇIKMASIN DEDİLER GİTMEDİK”

1.5 senedir hiçbir maçtan önce ben ve arkadaşlarım yorum yapıyor muyuz? Daha önceki hafta Göztepe maçından önce Demba Ba'yı takımda görmek istiyoruz dediler. Şekip Bey, Emenike konusuyla ilgili ceza gördü. Neden bu adamı çağırmıyorsunuz? Herkesin gerçek kimliğiyle ortada olması lazım. Biz gerçeğiz, onlar değil. Biz o akşam geçmiş olsun için oraya gidecektik. Taraftar var, olay çıkmasın dediler gitmedik. Mehmet Topal ve Hasan Çetinkaya'ya olduğunda onlar geçmiş olsun dedi mi? Her şeyde milat Fenerbahçe olsun, böyle bir şey yok.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal