Aylar Sonra Konuştu! 'Hani Rüşvetin Belgesi Var mı?'

Eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, istifa etme sürecini ve o dönem yaşanan olayları anlattı.

11.07.2020-09:44 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-09:38) Aylar Sonra Konuştu! 'Hani Rüşvetin Belgesi Var mı?'

MHK eski başkanı Yusuf Namoğlu, A Spor'da canlı yayına çıktı ve istifasının arkasındakileri anlatırken, çok eleştirilen konularla ilgili de konuştu.

KULÜP BAŞKANLARINA POZİSYONLARI İZLETTİRDİK

Kulüp başkanları randevu istiyor, federasyona geliyor, 'Hakem bizi yaktı' falan diyor. Geçmişte yönettiği maçtan dolayı hakemi eleştiriyorlar. Serdar Tatlı ile beraber pozisyonları izlettirirdik, yanlış bilgilerini de ispat ediyorduk. Hata yapan hakem olmuyor muydu, oluyordu. 

GÖRMESİNE RAĞMEN YANLIŞ KARARDA ISRAR ETTİ

Biz görevdeyken Galatasaray falan diyordu herkes, eleştiri yapılıyordu bize. Bıraktığımızda Başakşehir'den 6 puan gerideydi 22. haftada. Sonra şampiyon oldu. Galatasaray - Trabzon maçında Bülent, Ümit'i çağırdı, 'Ayağına basıyor' dedi. Bu penaltı diyemiyordu o dönemde. Bugün olsa der. Görmesine rağmen gidip yanlış kararda ısrar etti. Buna var, komite falan ne yapacak?

BEN BABAMI TANIMAM DEDİM

Kulüpler federasyondaki yöneticilerle, başkanlarla veya bilmem nelerle ilişki kurmuşlar, alışkanlık var. Alışkanlıktan dolayı gelmeye kalktılar. Ben babamı tanımam dedim. Biz hata yapmadık mı, yaptık. Biz atamada hata yapmadık.

BU MAÇTA KURAL HATASI OLSA...

Bir arkadaşın Perşembe günü maçı var, Pazar günü TFF 1. Lig'de önemli bir maça verildi, Ali Şansalan. Bu maçta bir kural hatası olsa, verebilecek misin? 53 tane hakem var, onu tekrar oraya vermenin mantığı olur mu?

KAFALARINDA BAŞKASINI GETİRME VARDI ZATEN

İstifanın birkaç nedeni var. Çalışamaz noktaya geldiğimiz bir konu vardı, aşamıyorduk. Gerek başkanlıktan, gerek kurullardan, genel sekreterliğin altındaki elemanlardan baskı geliyordu. Başkanın televizyonu, gazetesi var, baktım oralardan da hücumlar başladı. Geminin hep beraber içindeyiz ama oradan bize bir şey deniyor. VAR ile ilgili değerler, bilmem neler falan... Alttaki teknik elemanlarla genel sekreter bir işler bitiriyor, benim haberim yok. Benim doğru dürüst görev yapamamam için bir şeyler oldu, arkadaşlarıma 'Ayrılma taraftarıyım' dedim. İstifaları topladılar, aldım, götürdüm ve başkanı aradım. Biz bırakıyoruz dedim. Kafalarında başkalarını getirme vardı, getirdiler de zaten.

9 MAÇ İYİ YÖNETİYOR 1 MAÇTA BÜYÜK HATA YAPINCA...

9 maçı çok iyi yönetiyor, 1 maçta büyük hata yapıyor bir hakem. Rüşvetin belgesi var mı? Yolsuzluk falan yaparsa hakemliğini bitirirsin ama öyle bir şey yok. Bu şartlarda bir daha MHK başkanlığı yapmam. Davul da bende, tokmak da bende olursa yaparım. Bir daha o kazığı yemem. Davul bendeydi, tokmak başkasındaydı. Düşündüğünü yapamıyorsun. Bazı şeyler var, onları da anlatamıyorsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal