Aylar Sonra Gelen Şok Açıklama! 'Coronavirüsü Taşıdığım Halde Maça Çıktım'

Atalanta Teknik Patronu Gian Piero Gasperini, coronavirüsü tespit olduğu halde Valencia ile yapılan Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında yedek kulübesinde olduğunu itiraf etti.

01.06.2020-13:47 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-13:45) Aylar Sonra Gelen Şok Açıklama! 'Coronavirüsü Taşıdığım Halde Maça Çıktım'

İtalya’nın Bergamo kenti, 19 Şubat 2020 tarihinde Atalanta ile Valencia içerisinde yapılan Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk karşılaşmasının sonrasında, coronavirüsünün en yoğun gözüktüğü yer olan, daha sonra virüs büyük bir hızla ülkenin öteki kentlerine yayılmayı sürdürmüştü. Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori, Atalanta’nın stadyumu UEFA şartlarına uymadığı için Milano’da yapıla ve 44 bin 236 taraftarın tribünde takip ettiği karşılaşmanın ‘Biyolojik bomba’ etkisi yarattığını belirtmişti.

Birçok kişi tarafından coronavirüsün İtalya’da bu şekilde yayılmasında önemli etmen olduğu söylenen Atalanta- Valencia karşılaşması ile alakalı aylar sonra flaş bir itiraf geldi. Atalanta Teknik Patronu Gian Piero Gasperini, coronavirüs pozitif olduğu halde Valencia ile yapılan karşılaşmada kulübün başında sahada olduğunu ifade etti.

'FOTOĞRAFLARA BAKARSANIZ NE KADAR KÖTÜ OLDUĞUMU ANLARSINIZ'

Atalanta ile Valencia arasında yapılan rövanş karşılaşmasında önceki gece çok kötü olduğunu, hastalığının karşılaşma günü daha da kötüleştiğini söyleyen Gian Piero Gasperini, La Gazzetta dello Sport’a verdiği demeçte “Coronavirüsü taşıdığım halde maça çıktım. Çok korkuyordum. İki gün çok az uyuyabildim. Fotoğraflara bakarsanız, maç sırasında ne kadar kötü bir durumda olduğumu anlarsınız. Ateşim yoktu ama sanki varmış gibi hissediyordum. Hayatımın devam edip etmeyeceğinden şüphe ederek çıktığım bir maçtı” ifadelerini kullandı.

Maça ısınırken iki dakikada bir ambulans sirenleri duyduklarına dikkat çeken Gasperini “Antrenman sahamızın yakınında bir hastane var. Yaşananlar adeta bir savaş dönemini andırıyordu. Bir ara hastaneye gitsem ne olur diye düşündüm. Ama sonra takımımla yapmam gerekenler olduğunu düşündüm ve vazgeçtim” şeklinde konuştu.

Gasperini, tat alma hissini kaybettiğini, yediği her şeyin aynı tatta olduğunu ve bu duygunun kendisini delirttiğini de konuşmalarına ekledi.

BELEDİYE BAŞKANI DA KARŞILAŞMAYI HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori, verdiği demeçte Bergamo’da yaşanan coronavirüsü hadiselerinin çok fazla olmasının sebebi olarak, 19 Şubat'ta Milano'da yapılan Atalanta ve Valencia kulüpleri içerisindeki Şampiyonlar Ligi karşılaşması olabileceğini belirtilmişti.

Gori, çok sayıda bilim insanının kendi ile aynı düşüncede olduğunu aktardı. Gori, ülkede ilk coronavirüsü vakasının 23 Şubat'ta görüldüğünü söyleyerek, “Maalesef o sıralarda yeni tip corona virüsünün aramızda dolaştığından haberimiz yoktu. Milano'ya giden 40 bin taraftar birbiriyle temas eti ve virüs yayıldı. Maç biyolojik bomba etkisi yaptı” değerlendirmesi yapmıştı.

Gori, coronavirüs salgınının yayılmasının yalnızca karşılaşmayla alakalı olmadığını söylerken, “Olayların kıvılcımını, bilinmeyen bir zatürre ile Alzano Lombardo Hastanesi'ne giden hasta yaktı. O hasta; doktorları, hemşireleri ve diğer hastaları enfekte etti ve salgının kaynağı oldu” ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal