Aykut Kocaman: Fenerbahçe'ye İftira Atılmamalı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş’la oynanan ve çıkan olaylar sonrası tatil edilen derbiye ilişkin “Fenerbahçe’ye iftira atılmamalı” ifadesini kullandı.

24.04.2018-13:28 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-13:11) Aykut Kocaman: Fenerbahçe'ye İftira Atılmamalı

Basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, olaylar sebebiyle tatil edilen derbiyle ilgili sorulara yanıt verdi.

Beşiktaşlı oyuncuların maçın hakemi Mete Kalkavan'a sormadan sahadan ayrıldıklarını iddia eden Kocaman, Gökhan Gönül'ün görüntülere yansıyan sözlerinin de bu yönde olduğunu belirterek, "Hakem duruyor ve Şenol Güneş'i içeri girmeden geri çağırıyor. Hakem 'girin' demedi. Beşiktaşlılar hakeme sorup sahayı terk etmediler. Sahadan çıktıktan sonra hakeme soruyorlar. Bütün her şey ortada. Benim derdim şu: Sahaya çıkıp oynayalım, yeniyorlarsa tebrik ederim, yenersek de bizi tebrik etsinler." Dedi.

Olayların yaşanmasına sebep olanları kınadığını ifade eden Kocaman, "Trabzonspor maçında bana atılan taşı aldım, sakladım. 'Ayıp ediyorsunuz, yapmayın.' dedim, maça döndüm. Anlata anlata artık anlatamaz duruma geldim. Bu olay da dahil hiçbir şey yokken biz suçlu oluyoruz. Anlayamıyorum, hakikaten anlayamıyorum." şeklinde konuştu.

“BEŞİKTAŞLI OYUNCULAR KENDİNİ YERE ATTI”

Tecrübeli teknik adam, karşılaşmanın başından beri Beşiktaşlı oyuncuların faul olmayan pozisyonlarda kendilerini yere attığını savunarak, "Gelsinler, oynayalım. Sahada bizi 10 kişiyle yenebilirler. Daha maçın 1. dakikasında Pepe, ilk fırsatta Soldado temas etmeden attı kendisini. İkinci yarı başladıktan sonra sürekli provokasyon var. Top yokken ortada Talisca, Medel kendini yere atıyor. Beşiktaşlı oyuncular, Mete Kalkavan ne kadar ikaz ederse etsin buna devam edeceklerdi. Quaresma'nın tribünlere yaptığı hareket de ayıp." yorumunu yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in olaylar yaşandığı esnada önce yedek kulübesine oturduğunu vurgulayan Kocaman, şöyle konuştu:

"Kulübeye gidiyor, 1 dakika duruyor, sonra gidiyor. Hasan Çetinkaya'ya dikiş bile atılmadı. Küçük bir kan dahi olsa saçtan oluk oluk kan akar. Benim defalarca başıma geldi. Bu olay düzeltilmeli. Beşiktaş'ın tarihi için de Şenol Güneş'in kişisel tarihi için de düzeltilmeli. Fenerbahçe'ye iftira atılmamalı. Eğer bir şey olsaydı yapılması gerekeni yapardık. Olmayan bir şey için hikayeler oluşturulmamalı. Fenerbahçe böyle bir yer değil."

Ligin ilk devresinde Türk Telekom Stadı'nda oynadıkları Galatasaray derbisinde, yardımcı hakeme gelen yabancı cisim sebebiyle yere düştüğünü hatırlatan Kocaman, bu olaya rağmen maçın devam ettiğini vurguladı ve, "İki Fenerbahçeli oyuncu yardımcı hakemi korudu. Doğruları kendimiz için, çocuklarımız için yan yana koyalım. Tabii ki hatalarımızı söyleyeceğiz ama acı da olsa doğruları söylemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal