Aykut Kocaman Derbi Planını Hazırladı!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde Beşiktaş’ı konuk edecek Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, karşılaşmanın planını belirledi.

18.04.2018-09:02 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-08:36) Aykut Kocaman Derbi Planını Hazırladı!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk karşılaşmasında Beşiktaş deplasmanına konuk olan sarı lacivertli ekip karşılaşmadan 2-2’lik eşitlikle ayrılmıştı. Rövanş mücadelesine avantajlı bir konumda çıkacak ev sahibi ekipte teknik adam Aykut Kocaman, turu geçmek adına gole ihtiyacı olan Beşiktaş’a ön alanda baskı yaparak oyuna başlamayı düşünüyor. Kocaman, maçın ilk yarısında bulacakları golle rakibin direncini kırarak kontrolü ele almayı planlıyor.

Sarı lacivertlilerde Spor Toto Süper Lig’de son haftalarda alınan başarılı sonuçların ardından moraller yerine gelirken şu anda tek gündem maddesi, yarın Beşiktaş’la oynanacak Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesi… Yarı finalin ilk ayağında sarı lacivertli ekip deplasmandan 2- 2’lik beraberlikle dönmüştü. Bu sebeple, Kocaman’ın ekibi yarın akşam sahaya avantajlı bir konumda başlayacak. Finale yükselmek adına Beşiktaş’ın kesinlikle gol bulması gerekiyor fakat Kocaman 2-2’lik skorun avantajına güvenerek siyah beyazlılara karşı defansif bir oyun sergilemeyi düşünmüyor.

İLK DAKİKADAN İTİBAREN BASKI

Tecrübeli teknik adam, maça baskılı bir oyunla başlamayı planlıyor. Kocaman’ın düşüncesi, dolu tribünlerin önünde yoğun desteği de arkasına alarak, rakibin oyun kurmasına engel olmak. Sarı lacivertli ekibin teknik patronu, takımının erken bulacağı bir golle Beşiktaş’ın direncini erken kırmayı aynı zamanda psikolojik anlamda da baskı altına alacağı düşüncesini taşıyor. Kocaman, öne geçmeleri durumunda takım olarak iyi bir savunma direnci gösterip, oyun disiplinine sadık kalarak finale uzanacaklarını hedefliyor.

“SAÇMA BİR KART GÖRENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM”

Kocaman oyuncularıyla yaptığı toplantıda ne olursa olsun sakin kalmaları uyarısında bulundu. İlk mücadelede skor 1-1’ken Alper Potuk, Tolgay’a yaptığı müdahale yüzünden oyundan atılmıştı. Sarı lacivertli ekip 10 kişi kalmasına rağmen 2-1 öne geçmeyi de başarmış fakat kaptan Volkan Demirel de hakeme itirazdan oyun dışı kalınca, Beşiktaş skoru 2- 2’ye getrmişti. Tecrübeli teknik adam, bu tarz durumların tekrarının yaşanmamasını isteyerek, “Aksi taktirde bu kez yaptırımlar çok ağır olur. Bir sezonun emeğini saçma bir kartla heba edenin gözünün yaşına bakmam” şeklinde konuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal